Милановићево писмо доноси оштрију казну Хрватима!

Одлука о казни Хрватске, због исцртаног кукастог крста на травњаку сполитског стадиона у Пољуду, већ је донета.

Фудбал 22.07.2015 | 18:20
Милановићево писмо доноси оштрију казну Хрватима!

Одлука је закључана је у сефу Мишела Платинија где ће остати до 23. јула, када ће о њој расправљати Дисциплинска комисија, објавио је Јутарњи лист.

Страхује се, међутим, пише портал, да би Дисциплинска комисија могла пооштрити већ донету одлуку након што је премијер Зоран Милановић писао Платинију замоливши га да "буде милосрдан према Хрватској" која је, како је навео, имала више партизана него француски Покрет отпора.

"То је лош потез вашег премијера! У УЕФА нису одушевљени тим писмом, доживјели су га као притисак на Дисциплинску комисију, па и на самог председника Платинија", рекао је извор портала из Дисциплинске комисије.

Неименовани саговорник Јутарњег листа је рекао и да се УЕФА труди да докаже свету да су њене комисје независне, да Платини није диктатор који указима доноси главне одлуке.

"Како би се осећале судије хрватских судова да адвокат из Аустрије пише Милановићу да ургира за његовог клијента. Лоше, и вероватно би били још строжи", закључио је саговорник портала из, како се тврди, самог врха европске фудбалске асоцијације.

Та утакмица Х групе квалификација за ЕП одиграна је 12. јуна на ’Пољуду’ и завршена је без победника 1:1.

На трибинама није било публике јер су Хрвати имали казну због расистичког понашања њихових навијача на претходној утакмици са Норвешком.

На табели Хрвати воде са 13 бодова, испред Италије са 11.

Коментари / 0

Оставите коментар