Колегијум данас о писму Бан Ки Муну

Колегијум Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ требало би данас да расправља о неовлаштеном слању писма групе посланика овог дома генералном секратару УН Бан Ки Муну.

Република Српска 21.07.2015 | 09:08
Колегијум данас о писму Бан Ки Муну

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић изјавио је раније Срни да би о овом питању, на захтјев посланика СДС-а, требало да расправља и Представнички дом на наредној сједници.

"Вријеме је да се утврде чињенице у вези са тим догађајем и да се тражи одговорност за оне који су узурпирали овлаштења парламента", истакао је Босић.

Он очекује да ће бити установљено ко је саставио такав допис и на који је начин он упућен Савјету безбједности и Бан Ки Муну.

Наводећи да је Колегијум од парламентарних служби добио тражени извјештај у вези са неовлаштеним слањем писма групе посланика са логом парламента, Босић је рекао да је ситуација у вези с тим прилично јасна.

"Ријеч је о активности коју је без икакве дилеме осмислио и водио Денис Бећировић. Евидентно је да је злоупотријебио службе парламента за ту намјену јер је потписе прикупљао одвојено од документа који је послао и у којем се позива на цјелокупан Представнички дом, а не само на 25 потписника", оцијенио је Босић.

Група од 25 посланика Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, међу којима нема посланика странака из Републике Српске, упутила је 2. јула писмо генералном секретару Бан Ки Муну о британској резолуцији о Сребреници злоупотријебивши лого парламента БиХ и представљајући свој лични став као став Представничког дома.

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак потврдио је раније Срни да је Савјет безбједности УН обавијештен о томе да је писмо 25 посланика Представничког дома парламента БиХ у вези са британском резолуцијом о Сребреници њихов лични став и да не одражава став БиХ, нити парламента.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

грунф

21.07.2015 10:07

Парламент је Бећировићева прћија...потуриће они вама опет , само ви трепћите ко свраке на југовини...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОТКАДСАМ СЕБЕ УХВАТИО У ЛАЖИ, НИКОМЕ ВИШЕ НЕ ВЕРУЈЕМ

21.07.2015 12:23

Тресла се гора, родио се миш. Тресла се Скупштина и .... биће као и досад. Значи неће бити ништа. Нажалост нашу народну.

ОДГОВОРИТЕ