Новости кажу: Интерна истрага УЕФА-е о Врачару!

Представници УЕФА проверавају сумње у недозвољене радње у вези са утакмицом ОФК Београд – Црвена звезда, потврђено је "Вечерњим новостима".

Фудбал 21.07.2015 | 22:00
Новости кажу: Интерна истрага УЕФА-е о Врачару!

Звезда је славила на Врачару 6:2, након што је после првих 45 минута губила са 2:0 од тима са Карабурме.

"Упознати смо са сумњама које су се појавиле у вези меча ОФК Београд – Црвена везда. Зато интерно проверавамо да ли је било ичега недозвољеног, али у овом тренутку не можемо ништа више од тога да кажемо", рекли су за "Новости" из УЕФА.

Представник ФСС Миливоје Мирков је у недељу увече рекао да је УЕФА пратила меч са стадиона из улице Господара Вучића, због великих уплата на кладионицама на ову утакмицу, али се дан касније оградио од те изјаве истакавши да су "уопштено рекао " да би УЕФА и Интерпол могли да покрену истрагу, као и да се то није односило конкретно на ову утакмицу.

"Немамо основ за покретање поступка, то је јасно као дан. Све те приче су у сфери претпоставки и сумњи, како онда да реагујемо. Да бисмо ми, као Заједница покренули поступак, мора да постоји пријава службених лица. Прочитао сам извештаје делегата, посматрача и судија и како нико није ни поменуо ту могућност, за мене је та прича завршена. Мени смета што те сумње од првог кола диктирају кладионице, а не они који гледају фудбал, разумеју га и знају да раздвоје шта је добро, коректно, а шта не. Рећу ћу само ово: чак пет гостујућих екипа је славило у првом колу, али то нико није узео као репер за сумњу. Не може ни да узме јер је то доказ регуларности, а не нерегуларности. Уместо да се посветимо игри, головима, ми смо сада у ситуацији да се суочавамо са сумњама у регуларност такмичења. А ја вам тврдим да овај нови систем сигурно неће ником дозволити да буде лагодан и препушта другом бодове", рекао је за новости директор Суперлиге Владимир Булатовић.

Челници европске "куће фудбала", поручили су да ће благовремено обавестити јавност ако покрену поступак, али да за сада само интерно истражују околности тог сусрета, преносе Новости.

У међувремену, уследиле су жестоке оптужбе челника наша два највећа клуба, Партизан и Црвене звезде, из Хумске истичу да је у питању чист криминал, док из Љутице Богдана одговорност за све проблеме српског фудбала пребацују на ФСС и ривала.

Коментари / 0

Оставите коментар