Вучела: Терзићу, прво мораш да положиш рачун!

Потпредседник Партизана Милорад Вучелић истакао је да није прозвао ниједан клуб за криминалне радње, већ да је изразио саучешће српском фудбалу.

Фудбал 21.07.2015 | 17:00
Вучела: Терзићу, прво мораш да положиш рачун!

Реагујући на исход дуела ОФК Београда и Звезде, Вучелић је рекао да је то један од најтужнијих и најтежих тренутака за српски фудбал, а челник Звезде Звездан Терзић је приликом обраћања јавности истакао да су рекације унапред припремљен план ФСС и Партизана.

"Дошло је до неспоразума. Ја сам реаговао више учествујући у жалости, због тога што је јуче био жртва спорт, фудбал и такмичење. Све је била жртва. Ја сам изразио своје саучешће због тешког ударца који је доживео српски фудбал. Нисам именовао клуб који је то учинио нити било ког појединца. Зашто се неко препознао у свему томе", рекао је Вучелић.

"То сам назвао криминалом не зато што сам желео да оптужим било кога, него зато што је начином на који је играна утакмица угрожено јавно добро. Кад се угрози јавно добро онда сваки грађанин мора да реагује. То је био смисао мог реаговања", додао је челник српског шампиона.

Вучелић је рекао и да "не мисли да је Терзић најбољи човек да брани образ и част Звезде".

"Образ и част Звезде су бранили многи пре њега са којима сам ја био и остао пријатељ. Онда када сам ја био Звездин драг гост тај човек није могао ни да приђе тој трибини. Његово помињање деведесетих и Слободана Милошевића је заиста нешто што је крајње недостојно. Човек који је прави пигмеј и то у сваком погледу и интелектуалном, без обзира на његову титулу и у сваком другом погледу нема право нити он има појма о томе шта се тада дешавало", рекао је Вучелић.

"Партизан деведесетих година није намештао никакве утакмице нити он то зна. Оваква утакмица никад се није играла. Никада ја нисам овакву утакмицу гледао", навео је Вучелић.

Он је додао да ће са Терзићем разговарати тек када се објасни недељна утакмица.

"Реагујем јер сам прозван лично, он није схватио да је то израз саучешћа него се понаша као неки праведник, за то нема никаквог основа. Нека положи прво рачун за све што је радио јуче, а онда можемо да разговарамо. Када положи тај рачун биће прилике за разговор. Од тога нико не бежи", рекао је он.

Тренер ОФК Београда Владимир Петровић јуче није желео да води екипу против свог бившег клуба Црвене звезде.

"И Пижонова одлука да не води утакмицу сада добија сасвим друго светло. Он није желео као частан и велики спортиста да учествује у оваквом намештању. Помињање Караџића је бацање прашине у очи јавности. Српски фудбал је јуче доживео један од најтежих тренутака", рекао је Вучелић.

Терзић је данас запитао да ли је неко видео и нешто спорно у утакмици Партизана и Металца, коју су црно-бели добили са 4:0.

"Поштена и фер утакмица, нисам видео ништа спорно, нити је било ко шта видео", рекао је Вучелић.

Коментари / 0

Оставите коментар