Прекинута потрага за братом и сестром

Потрага за младићем (22) и његовом 5-огодишњом сестром синоћ је заустављена јер су постојале процијене да се они неће кретати ноћу.

Босна и Херцеговина 20.07.2015 | 09:15
Прекинута потрага за братом и сестром

“Према мишљењу стручњака, обзиром да је он особа са ретардацијом, претпоставили смо да се неће кретати ноћу јер се плаши. Осим тога услови за потрагу су били лоши” рекла је особа која интензивно ради на потрази за овим младићем и дјевојчицом.

На питање да ли се ради о отмици дјевојчице, јер очито је да се нису изгубили у шуми, обзиром да су били лоцирани, те да се, када је примјетио спасиоце, дао у бијег, извор је казао да се „то комотно може тако рећи“.

“Јуче су у потрази најбројније биле екипе Црвеног крста и Цивилне заштите, а касније су се прикључили и припадници полиције са псима трагачима. У потрази је учествовала и неколицина мјештана. Волио бих да се данас потрази прикључи што већи број мјештана, али и становника околних села јер смо за данас планирали урадити велики обруч како би одбјеглог младића натјерали на кретање и на тај начин да успјешно окончамо ову потрагу”, рекао је извор "Независним".

Овај младић је и раније, док је био дјечак, према тврдњама мјештана, имао обичај да оде у шуму гдје се задржавао по неколико дана.

“Оно што сада забрињава јесте чињеница да је отишао у дио шуме у којој се не сналази добро. Боље или одлично се сналази у десном дијелу шуме, али он је отишао у контра страну”, казао је један од мјештана.

На питање како цијени да ће моћи преживјети без хране и воде он нам је рекао да га то не забрињава јер има доста извора, а и плодова као што су малине, купине, јабуке и џанарике.

“Једино што може бити проблем јесте дјевојчица која би се могла разболити уколико једе незрело воће. Када смо јуче дошли до скровишта у којем су били пронашли смо неколико огризака од јабука које су појели”, казао нам је овај мјештанин који није желио да нам открије своје име.

Јуче се могла чути информација да су уочени на територији Тузланског кантона, но из тамошњег МУП-а је демантована таква информација.

Наиме, полиција је обишла подручје за које су постојали наводи да су брат и сестра ту виђени и нису их уочили. У кантоналном МУП-у су навели да је полиција из Сребреника у контакту са брчанском полицијом.

Извор: Независне новине

Коментари / 0

Оставите коментар