Партизан реновира стадион, стижу и појачања!

Црно-бели дуго већ имају "Земунело", а на данас одржаној Скупштини представљен је нови пројекат: интернат и помоћни терен на стадиону.

Фудбал 20.07.2015 | 17:40
Партизан реновира стадион, стижу и појачања!

Председник фудбалског клуба Партизан Зоран Поповић рекао је данас да су једне од најважнијих ствари које је нова управа урадила у свом досадашњем мандату деблокада рачуна, редовна исплата зарада и исплате заосталих обавеза клуба.

Поповић је обраћајући се Скупштини клуба у Спортском центру Телеоптик, подсетио да је нова управа изабрана 25. децембра прошле године и да је клуб тада био у тешкој финансијској ситуацији.

"Општа ситуација је била веома тешка, доспеле обавезе су биле 12,8 милиона евра, блокиран рачун и недостатак извора средстава за пословање и функционисање клуба", рекао је Поповић.

Он је навео да укупна атмосфера у клубу и око клуба тада није била повољна и да је нова управа морала да се позабави и побољшањем атмосфере и укупног угледа клуба.

"Из данашњег угла можемо рећи да су предузете мере и донете одлуке у току јануара и фебруара биле успешне, односно да су дале резултате. Краткорочним позајмицама чланова управе обезбедили смо средства за припреме екипе, закључењем кредитног аранжмана и трансфером Петра Шкулетића обезбедили смо средства за рад и такмичење у првој половини године, извршили смо деблокаду рачуна и измирили део заосталих обавеза", рекао је он.

Поповић је навео да те мере нису наишле на добар пријем код јавности и навијача и да је пролећни део сезоне почео у негативној атмосфери коју су додатно погоршала два неочекивана ремија у прва два кола. Крајем марта отпуштен је тренер Марко Никлолић и на његово место постављен је Зоран Милинковић.

"Форма и резултати екипе су стабилизовани и планирана титула је заслужено и убедљиво освојена. Пораз у финалу Купа је једини спортски неуспех и за то нема оправдања. Верујем да смо извукли поуке а прилику за освајање дупле круне нећемо пропустити у овој сезони", рекао је Поповић.

"Ми желимо да задржимо доминантно место у српском фудбалу и да у Европи остваримо за нијансу боље резултате него претходних година. Са много оптимизма можемо да оценимо да ћемо у наредној сезони бити јачи, поготово што се од младих играча очекује даљи напредак и развој. Прелазни рок траје још 45 дана и сигурно је да ћемо покушати да екипу додатно освежимо и појачамо", додао је он.

Он је додао да је за кратко време закључено девет нових спонзорских уговора чија вредност износи 1,1 милиона евра на годишњем нивоу, "што ће бити рекордан приход од спонзорстава у историји клуба".

Истакао је да није довољно учињено на рационализацији пословања, реорганизацији клуба и смањењу расхода и навео да су пред Партизаном велике инвестиције као што су изградња интерната и помоћног терена стадиона Партизан.

Идејна решења тих пројеката представљена су данас на Скупштини а како је наведено, очекује се да Секретаријат за урбанизам ускоро одобри те пројекте.

Коментари / 0

Оставите коментар