Србија је сигурна од терористичких напада

На Србију се не спрема некакав терористички напад, а особе осумњичене за тероризам за сада нису покушавале да уђу у Србију, изјавио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Србија 19.07.2015 | 14:40
Србија је сигурна од терористичких напада

"Имамо листе људи који су осумњичени за тероризам и који би могли теоријски да угрозе територију наше земље. За сада та лица нису долазила у Србију", рекао је Стефановић на конфернцији за новинаре у Палати Србије.

Он је истакао увијек постоји објективна забринутост због опасности од терористичих напада, али да се у Србији већ неколико мјесеци уназад предузимају мјере заштите виталне инфраструктуре и очувања безбједности на улицама.

Стефановић је навео да је повећана безбједност инфраструктуних објеката који би теоријски могли да буду мета, прије свега полицијских објеката.

"За разлику од једног дела европских градова који морају да имају војску и полицију са оклопним транспортерима, дугим цевима и особље са аутоматима који шетају улицама у најпрометнијим туристичким местима, у Србији то није случај", рекао је Стефановић.

Он је навео да међу мигрантима који улазе у Србију има људи који су војно способни и који су "вероватно учествовали у ратним дејствима", додавши да се та лица идентификују, узимају им се отисци прстију и обављају разговори са њима.

Стефановић је рекао да се за протеклих осам мјесеци интензивног прилива миграната није догодио ниједан озбиљан инцидент који би угрозио територију Србије. "Потпуно смо очували стабилност и сигурност. Грађани што се тога тиче не треба да брину", рекао је Стефановић.

Он је навео да више од 1.000 илегалних миграната дневно покушава да уђе у Србију.

Према његовим ријечима, током ове године у Србију је дошло више од 61.500 илегалних миграната, а њихов број сваког дана се увећава.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Перо

19.07.2015 12:51

Тотално лудило! Проф Др Стефановић о тероризму И мртвом Немцу, а Србија је Логор смрти. О`Боже, Боже наш, зашто син ас оставио?! МУП је опасност по државу И народ. МУП ваља дрогуе, а УДБА (Читај: То је данас модерно друштво: БИА, ВБА И ВОА) износи лову од дроге у кешу- глава на главу И предаје католичким језуитима. Само, само, помаже ДРЖАВНИ УДАР! ДЕКРЕТОМ морами укинути католички модел власти. Морамо формират СРПСКУ СЛУЖБУ БЕЗБЕДНОСТИ од српских соколова!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали

19.07.2015 12:54

Мали не претјеруј и не зазивај ђавла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лоло

19.07.2015 20:32

Коме си ти гаранција, тај је ретардиран.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хе

19.07.2015 20:36

А Швабо умро у Србији шпијунирајући...

ОДГОВОРИТЕ