ЕП - припреме, Сале: Момци су у доброј форми!

Најбољи српски кошаркаши почели су припреме за Европско првенство, а селектор Александар Ђорђевић је задовољан формом у којој се већ налазе.

Кошарка 18.07.2015 | 22:20
ЕП - припреме, Сале: Момци су у доброј форми!

Ђорђевић тренутно ради са 15 играча, одсутни су Немања Бјелица, Огњен Кузмић и Марко Кешељ због обавеза у НБА лиги.

"Неки резултати су позитивнији у односу на оно што смо очекивали. То је добар знак, момци су у доброј форми и можемо да их нагазимо мало јаче. Наравно, нећемо, радићемо смишљено", рекао је Ђорђевић.

Репрезентација ће отпутовати на припреме у Словенију, после чега ће учествовати на пријатељском турниру у Француској, за који је селектор рекао да ће бити "веома напоран".

Ђорђевићу је жао што екипа неће бити на Копаонику, попут проших припрема, али да мисли да ће тиму бити добро и у Крањској Гори.

"Захтевност сезона је таква да немамо могућност да имамо другачију припрему. Играчи долазе спремни, без пауза, и све се трудимо да радимо са лоптом. То је лепше за играче. Сува трчања су убиствена, мада их има и биће их", рекао је селектор.

Репрезентацији се прикључио Огњен Кузмић, док ће Марко Кешељ и Немања Бјелица стићи накнадно због обавеза у САД. Ђорђевић је посебно истакао добру форму Радуљице, иако није играо од децембра.

"Радуљица је и прошле године имао велику паузу пре него што је дошао да ради са нама и био је у лошијем физичком стању него сада. Има свој програм, залечио је повреду коју је дуго вукао", рекао је Ђорђевић.

Према његовим речима, репрезентација ће морати да се прилагоди краћим припремама, као и то да ће играчи лакше пребродити недостатак времена с обзиром на то да знају све захтеве.

"Мораћемо да се адаптирамо на тај начин рада. Играчи знају захтеве, упознали смо се и лакше ћемо пребродити недостатак времена. Једноставно, таква су правила. Јако је добро што ћемо имати играче у НБА лиги. Што више то боље. Имаћемо мање тренинга, али ће они играти много боља такмичења и њихов индивидуални квалитет ће порасти", рекао је Ђорђевић.

Први тест меча Србија ће играти 2. августа против селекције Мађарске.

У Београду тренирају капитен Милош Теодосић, Стефан Марковић, Стефан Јовић, Немања Недовић, Богдан Богдановић, Драган Милосављевић, Никола Калинић, Марко Симоновић, Немања Дангубић, Лука Митровић, Зоран Ерецег, Владимир Штимац, Мирослав Радуљица, Никола Милутинов и Бобан Марјановић.

Србија ће на ЕП (5-20. септембар) групну фазу играти у Берлину, а у групи су осим домаћина Немачке још Шпанија, Турска, Италија и Исланд.

Коментари / 0

Оставите коментар