Вујошевић: Не знам ништа, шта ће бити даље!

Тренер Партизана Душко Вујошевић рекао је у интервјуу за "Вечерње новости" да тренутно не зна ништа о буџету, плановима и амбицијама клуба за следећу сезону.

Кошарка 18.07.2015 | 11:20
Вујошевић: Не знам ништа, шта ће бити даље!

Црно-бели су у великим финансијским проблемима, због чега су одустали од наступа у Еврокупу, а Вујошевић истиче да је све то производ три пропуста из прошлости.

Партизан је протекле сезоне остао без иједног трофеја, први пут и без домаће титуле после 13 године, носиоци игре су напустили Хумску, а ни Вујошевићев статус није сигуран.

"Још могу да радим овај посао, доста сам млађи од неких који га раде са великим успехом. С друге стране, клупски моменат је изузетно деликатан и тежак. Није ми продужен уговор за следећу сезону, нисмо причали о томе, ја чекам. Без обзира да ли ми буде понуђен или не, Партизан ће морати да направи неки програм како да испуни приспеле обавезе према мени, које су велике, а на основу неисплаћених плата још од јануара 2013. Иначе, моја плата, протекле сезоне, била је дупло мања од месечних примања најплаћенијег тренера (Репеша) АБА лиге", рекао је Вујошевић за Новости.

Новац је главни фактор који је бацио бившег првака Европе на колена.

"У оваквим условима апсолутно ништа не може да се реализује. Пара нема, млади играчи неплаћени чекају развој ситуације, шта ће бити. И када се све ово дешава, људи су "као" изненађени иако годинама упорно објашњавам шта ће да се деси. Једна је цифра да се покрију дугови, плус обезбеде средства за функционисање и плаћање тима. Без првог, када се не игра неко европско такмичење, укупна потребна сума није већа од милион и по евра", рекао је искусни стручњак.

Вујошевић је истакао три кључна момента која су довела да великих проблема клуба.

"Први, када Дивац и Даниловић напуштају клуб, а нова управа диже кредите код тадашње "Центропроизвод" банке са 19 одсто камате на годишњем нивоу. То је први камен око врата. Друго, 2010. када сам отишао у ЦСКА, а две године није продао "поштеног" играча, али су се правили скупи тимови. И, треће, али ништа мање важно, опредељење власти, а поготово последњих сезона, када је кошаркашком клубу Партизан "узет" Телеком као спонзор. С друге стране, јесмо направили грешку, али није било добре воље да нам се изађе у сусрет за репрограмирање дуга на име пореза. Све је то створило веома тешку ситуацију, а омча не попушта", истиче Вујошевић.

Клуб су већ напустили Павловић, Мачван, Милосављевић, Дало, на излазним вратима је Милутинов, а тешко је очекивати останак Андрића.

"Тренутно ништа не знам. Ни буџет, ни планове, амбиције, причамо и чекам. Новац је једини разлог, а катастрофа је за једну државу да клупска перјаница нема пара за континентално такмичење (Еврокуп). Поступили смо у духу спортског фер плеја, правовремено смо се одјавили", рекао је Вујошевић.

Коментари / 0

Оставите коментар