Богданова порука навијачима и Бјелици...

Велика нада српске кошарке Богдан Богдановић говорио је о Евробаскету, Фенеру и одласку Бјелице у НБА.

Кошарка 20.07.2015 | 16:40
Богданова порука навијачима и Бјелици...

Кошаркашки репрезентативац Србије Богдан Богдановић рекао је да верује да национална селекција може да стигне до финала на предстојећем Европском првенству и тако обезбеди пласман на Олимпијске игре.

"Драго ми је што смо се окупили здрави и насмејани. Сви смо изузетно мотивисани за предстојеће Европско првенство. Знамо какви су нам циљеви. Имамо много времена да се уиграмо, то је први корак, а после ћемо причати о другим стварима", рекао је Богдановић новинарима у Београду.

Репрезентација Србије окупила се у среду у Београду на почетку припрема за Европско првенство, које ће се у од 5. до 20. септембра у Хрватској, Француској, Немачкој и Летонији. Србија ће играти у Групи Б у Берлину са селекцијама Шпаније, Италије, Немачке, Турске и Исланда.

Изабраници Александра Ђорђевића су на прошлогодишњем Светском првенству, за многе неочекивано, стигли до финала, где су поражени од селекције САД. Богдановић верује да ће због тога остале репрезентације Србију озбиљније схватити на предстојећем континенталном шампионату.

"Сигурно ће се друге екипе сада боље припремити за нас, схватаће нас озбиљније, али мислим да не треба себи да набацујемо додатни притисак због тога. Ми само треба да бринемо о нашој игри, да дамо све од себе, да нико ништа не може да нам замери ако дамо максимум... Видим Србију у финалу, верујем у то. То је наш циљ", казао је Богдановић.

Богдановић иза себе има добру сезону у дресу Фенербахчеа.

"За мене је прошла сезона била једно ново искуство. Први пут сам играо у иностранству, што је увек специфична ситуација. Било је добро, чини ми се да ми је играње у Фенербахчеу помогло да сазрим", навео је он.

Бивши кошаркаш Партизана је признао да му већ недостаје Немања Бјелица, који је напустио туски клуб и потписао за Минесоту.

"Довели смо већ неколико појачања. Мада, Бјелица ми већ ми недостаје, ради се о великом играчу и сјајном човеку... Надам се да ће ови који су сада дошли у Фенербахче успети да надоместе његов одлазак из клуба", рекао је Богдановић.

Коментари / 0

Оставите коментар