Мачван: Људи мисле да Дуле само кука, а он је поднео велику жртву!

"Навијачи су дали смисао свему, због њих смо играли с осмехом на лицу", рекао је доскорашњи крилни центар Партизана...

Кошарка 18.07.2015 | 09:00
Мачван: Људи мисле да Дуле само кука, а он је поднео велику жртву!

Милан Мачван се по други пут отиснуо из Партизана у бели свет, али породицу из Хумске није заборавио. Нови кошаркаш Арманија из Милана открио је да није имао ни најмању дилему о томе где ће наставити каријеру када је из града моде стигао позив тренера Јасмина Репеше. Оберучке је прихватио позив Арманија, иако је имао много понуда на столу. У Милано је стигао као херој Партизана - клуба који је практично на просјачком штапу.

Црно-беле су овог лета напустили сви носиоци игре, почев од Саше Павловића (Панатинаикос), Драгана Милосављевића (Алба Берлин) и Мачвана, а ускоро би нешто слично могао да уради и Никола Милутинов.
"У Партизану ће ускоро имати јаснију ситуацију шта желе. Зависиће и од развоја ситуације са Милутиновим. Желим им све најбоље, а навијачима да остану верни у сваком тренутку. Они су нам дали много енергије и смисао свему што смо радили у тако тешким условима", рекао је Мачван у разговору за Журнал.

Током претходних година трофејни стручњак Душко Вујошевић редовно је опомињао спортску Србију да се Партизан налази у изузетно незавидној и тешкој ситуацији. Али, ово је први пут да је неки играч говорио јавно о овој теми.
"Не знам да ли ће у клубу да се љуте што ово причам - људи мисле како Дуле само кука, али морају да знају да у Партизану има играча који играју за 1.000 евра и које не добијају редовно, да се вуку репови из прошлости, да се плаћа порез... Увек када дођу неке паре, прво се гледа да их добије онај коме су најпотребније. Рецимо, не можете да оставите Далоа без динара у Србији, или Вању или Андрића... Њима је потребније него Саши, Тепи или мени. И Дуле је поднео жртву, радио је без плате".

У тешким временима не треба очекивати велике ствари. Али, Мачван каже да су навијачи одговорни за то што су играчи месецима долазили на тренинге с осмехом на лицу.
"То су мале плате, а притом су и нередовне. Кошарка није толико профитабилан спорт, нема спонзора, а Партизан је у лошем положају. Зато кажем да су навијачи давали смисао свему, чинили су да долазимо са осмесима на тренинге и да сваки одрадимо максимално".

Иако ситуација није нимало лака, српски интернационалац се нада најбољем.
"Надам се да ће Партизан преживети, била би штета да се такав тим распадне. Али, ако не буде конкретних спонзора, ако се не узме неко обештећење... Мада, то људи из клуба решавају и они најбоље знају. Чињеница је да новца нема, да ће тешко саставити тим и да ће бити углавном од младих играча..."

За крај, Мачван је послао поруку љубави вољеном клубу:
"Партизан ће увек бити мој клуб. У каквом год да је стању или положају, то је моја кућа. Ту сам стасао и одиграо најбоље сезоне у каријери. Имали смо супер атмосферу, одличан однос међу играчима и са тренерима. Жао ми је што нисмо освојили ниједан трофеј. То је једини жал и то највише због навијача", закључио је разговор за Журнал крилни кошаркаш Арманија.

Коментари / 0

Оставите коментар