Марко Грујић одбио да оде из Црвене звезде!

Већ смо писали о томе да је Црвена звезда у ситуацији да мора да продаје играче, како би обезбедила новац за сезону 2015/16, али и када стигну понуде - играчи нису заинтересовани за одлазак.

Фудбал 19.07.2015 | 13:00
Марко Грујић одбио да оде из Црвене звезде!

У тренутку када је значајан део "процената" од уговора Луке Јовића и Михаила Ристића увелико продат, Црвена звезда новац за функционисање у сезони 2015/16 покушава да обезбеди продајом још једног тинејџера – Марка Грујића.

МОНДО је већ писао о томе да је продаја Грујића и веома траженог капитена, наравно тинејџера Предрага Рајковића, скоро па приоритет челника Црвене звезде у тренутку када је комплетан новац од "Гаспрома" и осталих спонзора авансно потрошен на УЕФА лиценцу, а у међувремену догодило се то да – Грујић не жели да оде.

Као ретко који младић с ових простора, високи везиста инсистира на томе да остане у Србији и да се бори за дрес Црвене звезде, а према писању "Спорта" недавно је одбио понуду Хамбурга, а потом и Челсија, који би га као и гро младих играча из свих крајева света (између осталих и Данила Пантића) откупио, па проследио на позајмицу.

"Постоје две одличне понуде, али нам је Марко рекао да жели да остане бар још годину дана", рекао је генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић за "Спорт".

"Пре наше жеље да задржимо младе играче важнија нам је егзистенција клуба на дуже стазе. После плаћања европске лиценце у последња три месеца нисмо инкасирали ни динар. Зна се да дугујемо запосленима плате и да треба намирити још доспелих обавеза", додао је Терзић.

Незванично, Звезда би за Грујића, који још није оставио дубљи траг у првом тиму, могла да добије између милион и по и два милиона евра, што је свакако мање од онога колико би везиста вредео на крају ове сезоне, под условом да добије шансу и искористи је.

Али, након што је на лиценцу за такмичење у Европи, према Терзићевим речима, потрошено око десет милиона евра, уз ангажовање неколицине играча из иностранства који нису ни стигли да заиграју у квалификацијама за Лигу Европе, рана елиминација и окретање домаћим такмичењима већ 9. јула направили су дар-мар у Љутице Богдана.

Појачања су стигла, осму годину заредом клуб није успео да се домогне групне фазе неког европског такмичења, а новца од спонзора нема бар до 2016. године.

Момци Миодрага Божовића у недељу у 17 часова почињу суперлигашки напад на титулу првака Србије (гостовање на Врачару екипи ОФК Београда), уз кадровске проблеме, нарочито у одбрамбеним редовима. Новајлије Луис Ибањез и Уго Виеира регистровани су за 1. коло, а омладинац Ненад Цветковић рођен 6. јануара 1996. године потписао је професионални уговор.

"Гроф", у намери да донесе Звезди прву стартну победу још од 2009. године када је тренер био садашњи шеф струке ОФК Београда, Владимир Петровић Пижон, неће моћи да рачуна на неспремног Бруна Матоса, повређеног Сава Павићевића и болесног Марка Петковића, док Петар Орландић од раније није у комбинацији за тим, после потреса мозга који је доживео на тренингу.

Промене у такмичарском саставу Црвене звезде пред сезону 2015/16 донеле су и промене на дресовима. Упражњену "десетку", коју је у клубу привремено оставио Даниел Аврамовски, позајмљен играч ОФК Београду, узео је Александар Катаи, док је млади везиста Марко Грујић задужио "осмицу", број који је пет сезона био на леђима Дарка Лазовића.

Коментари / 0

Оставите коментар