ДК: Напријед тениски ''Орлови''!

Српски тенисери без Ђоковића, данас у далеком Буенос Ајресу почињу борбу за пласман у полуфинале Светске групе Дејвис купа. Срећно, мајстори!

Тенис 17.07.2015 | 16:00
ДК: Напријед тениски ''Орлови''!

Срећно, мајстори! И нека се понови 2010. година...

Тениска репрезентација Србије данас против селекције Аргентине почиње тродневну борбу у четвртфиналу Дејвис купа, а селектор Богдан Обрадовић тврди да су његови изабраници пуни самопоуздања и спремни за поход ка освајању новог трофеја у том такмичењу.

Жребом у петак одлучено је да меч у Буенос Ајресу отворе Леонардо Мајер и Филип Крајиновић, а након њих на терен излазе Федерико Делбонис и Виктор Троицки.

"Победа над Аргентином само је један од задатака у низу. Тренирали смо четири дана овде, имамо доста сати проведених на терену. Филипу се испунила жеља да игра први, а после њега на терен излази Виктор. Аргентинци су јаки, имају одличне играче, али и ми смо пуни самопоуздања. Наш циљ је да поново освојимо Дејвис куп, ово је само један од задатака који морамо да испунимо на путу до трофеја", рекао је Обрадовић.

Он је је истакао да је српска екипа у сталном контакту са Новаком Ђоковићем, који ће пропустити предстојећи меч на подлози од шљаке.

"Новак нам даје снагу, непрестано смо у контакту и подржава нас. Оно што он ради, ми исто морамо да испунимо, а то је да освојимо насјајније одличје. Нема дискусије, у најтежим тренуцима правили смо резултате који се од нас очекују, тим је наштимован за највеће успехе", поручио је Обрадовић.

Мајер и Крајиновић излазе на терен данас од 16 сати по средњеевропском времену, а након њих рекете ће укрстити Делбонис и Троицки.

У суботу је на програму меч дублова за који су пријављени Карлос Берлок и Дијего Шварцман (Аргентина), односно Ненад Зимоњић и Душан Лајовић (Србија). Последњег дана сусрета, у недељу, требало би да се састану Мајер и Троицки, односно Делбонис и Крајиновић.

Победник четвртфиналног дуела између Аргентине и Србије у полуфиналу Дејвис купа састаће се са бољим из меча Канада – Белгија.

Коментари / 0

Оставите коментар