У понедјељак блокада рада Владе ФБиХ?

Представници Савеза пољопривредних удружења ФБиХ најавили су да би 20. јула могли блокирати рад Владе ФБиХ уколико не буде постигнут споразум о исплати заосталих подстицаја из 2014. године и динамици исплате за текућу годину.

Босна и Херцеговина 16.07.2015 | 20:51
У понедјељак блокада рада Владе ФБиХ?

Предсједник Савеза Авдо Муслимовић рекао је да ће данас посљедњи пут покушати ступити у везу са федералним министром финансија Јелком Милићевић, министром пољопривреде, водопривреде и шумарства Шемсудином Дедићем и премијером Фадилом Новалићем, да би постигли споразум о овом питању.

Муслимовић је истакао да пољопривредници само траже поштивање Закона о пољопривреди, Закона о финансијским подршкама и Закона о извршењу буџета, чиме би њихови проблеми били ријешени, преносе федерални медији.

Представници Савеза данас су поново бесплатно дијелили пољопривредне производе грађанима Сарајева, незадовољни односом власти према пољопривреди.

Они су покушали да поклоне неколико пољопривредних производа и Милићевићевој, али им је речено да она није у згради Министарства финансија јер је у току сједница Владе ФБиХ.

Муслимовић је рекао да сличном акцијом, коју су организовали прије двије седмице, нису постигли много, јер представници ресорног и Министарства финансија нису пристали на дијалог с њима.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

коментатор

16.07.2015 21:04

Да овај наслов се односи на Владу РС, овде би било око 200 коментара

ОДГОВОРИТЕ
Name

Титаник

17.07.2015 04:42

Гдје се год група људи одлуци за страјк то је оправдано у 100% слуцајева а власт средјује бовове за гусење,јадно и диктаторски.

ОДГОВОРИТЕ