Видео: Како изгледа суочити се са сервисом од 240 км/х?

Да ли сте се некада запитали како изгледа када се професионални тенисери суочавају са екстремно брзим сервисима?

Тенис 17.07.2015 | 12:00
Видео: Како изгледа суочити се са сервисом од 240 км/х?

Иво Карловић, Џон Изнер, Милош Раонић, Дастин Браун, Сем Грот и многи други познати су као ’бомбардери’ у мушком тениску који испаљују изузетно брзе сервисе.

Управо је споменути Грот био надомак рекорда Вимблдона, у мечу трећег кола против Швајцарца Роџера Федерера који је изгубио са 6:4, 6:4, 6:7 (5-7), 6:2.

У првом сету крупни Аустралијанац одсервирао је први сервис брзином од 147 миља на сат, што је више 237 километара на час. Он је тако забележио најбржи сервис на целом турниру, а само једна миља фалила му је да буде и најбржи у историји Вимблдона.

Амерички тенисер Тејлор Дент је 2010. године, у мечу против Николаса Лапентија, одапео је сервис од 148 миља на сат, што је нешто мање 240 километара на час.

Грот је иза себе оставио Ендија Родика и Милоша Раонића.

27-годишњи Аустралијанац познат је као светски рекордер по брзини сервиса, пошто је пре три године на челенџеру у Бусану одсервирао брзином од 263 километара на час.

Статистичари су направили видео клип у којем је графички приказано како изгледа суочити се са сервисом који иде брзином 150 миља на сат.

Подсетимо се како је то изгледало у изведби Сема Грота.

Коментари / 0

Оставите коментар