Милинковић: Побједа на старту - титула на крају!

Тренер Партизана Зоран Милинковић рекао је да његова екипа жели победом да отвори нову сезону у Супер лиги Србије, као и да на крају освоји рекордну титулу.

Фудбал 17.07.2015 | 10:00
Милинковић: Побједа на старту - титула на крају!

Партизан ће у петак од 20.00 на свом стадиону кренути у одбрану титуле против Металца из Горњег Милановца.

"Свим екипама бих пожелео успех у наступајућој такмичарској сезони, а нашем првом противнику, екипи Металца, повратак у елиту. Знамо какве су наше обавезе, имамо циљеве који су постављени. За нас је врло важно да стартујемо онако како сви желимо, а то је победом", рекао је Милинковић новинарима у Београду.

"Против себе имаћемо екипу која улази у такмичење са много енергије и која ће бити тврд орах за многе у Супер лиги, зато је потребан пун опрез и велика концентрација, јер је у питању чврста екипа, против које није лако играти. Учинићемо све да кренемо победом и да поновимо ниво игре са Дилом, али и да поправимо оно што није било добро, а то је реалзација", рекао је Милинковић.

Партизан је у уторак победио Дила Гори са 1:0 у другом колу квалфикација за Лигу шампиона, а црно-бели су на том мечу имали велики проблем са да пробију одбрану грузијске екипе.

"Не могу да претпоставим да ли ће и Металац играти бункер, на нама је да нађемо решење за то. Некада ће бити тешко као против Диле, некада ће бити лакше", додао је Милинковић.

Од ове сезоне Супер лига ће се играти по новом систему такмичења. Остао је исти број клубова - 16, а после двокружног система и одиграних 30 кола, лига ће се поделити. По завршетку првог дела такмичења, дотадашњи број освојених бодова биће подељен са два, а у даље такмичење, ;плеј-оф и ;плеј-аут ;кренуће се са новим бројем бодова.

Првих осам екипа на табели играће у ;плеј-оф групи, а преосталих осам ;плеј-аут ;и играће се по једнокружном бод систему, седам кола.

"Видећемо шта ће то донети, добро је што сезона почиње раније и што се више игра, али је подела бодова нелогична... Видећемо шта ће пракса донети", казао је он.

За меч у петак Милинковић неће моћи да рачуна на Николу Нинковића због црвеног картона који је зарадио у последњем колу претходне сезоне, док су Фабрисио и Иван Бандаловски повређени.

На констатацију новинара да су ове сезоне Чукарички и Војводина, поред "вечитих" ривала, у кругу фаворита за освајање трофеја, Милинковић је рекао да је то добра ствар.

"Србији је потребна јака и занимљива лига где вечити ривали нису једини фаворити. Партизан ће увек бити у тој конкуренцији и учинићемо све да на крају дођемо до трофеја", рекао је он.

Црвена звезда и Партизан имају по 26 освојених трофеја, а црно-бели имају велику жељу да по први пут у новијој историји прескоче вечитог ривала на тој листи.

"Ми имамо велики мотив - то су наши навијачи, али и велика жеља нашег капитена Саше Илића да по броју титула будемо најбољи. То нам свима диже адреналини борићемо се да то урадимо за нашег капитена", казао је Милинковић.

У Ниону ће се сутра одржати жреб за треће коло квалфикација за Лигу шампиона, а на питање новнара да ли би више желео да црно-бели извуку Селтик или Фолу, Милинковић је без размишљања рекао Селтик.

"Партизан увек жели велике утакмице. Било је много изненађења, биће их и даље, а на нам је да све учинимо да не будемо део те приче", казао је он.

Коментари / 0

Оставите коментар