Бекер: Нећу да причам о мом уговору са Новаком!

Тренер Новака Ђоковића Борис Бекер рекао је да не жели да говори о уговору који има са најбољим тенисером света.

Тенис 16.07.2015 | 21:20
Бекер: Нећу да причам о мом уговору са Новаком!

Бекер је постао део Новаковог тима на почетку прошле сезоне, а српски тенисер је од тада освојио два Вимблдона, један Аустралијан Опен и сигурно држи прво место на АТП листи.

Последњих дана су се појавиле спекулације да ли ће Бекер продужити сарадњу са Новаком када му уговор истекне, а верује се да он траје до краја сезоне која је у току.

“Не говорим о уговорима. У овом тренутку се забављамо, направили смо велики корак у поређењу са прошлом годином, што је најважније”, рекао је Бекер.

Новак је у недељу освојио своју трећу титулу на Вимблдону, па сада има исти број трофеја на вимблдонској трави као његов тренер. Бекер истиче да пре неколико година није могао ни да сања да ће тренирати тенисера какав је Ђоковић.

“Имам сјајан живот, али пре пет година нисам могао да сањам да ћу тренирати шампиона Вимблдона. Чињеница да је Новак освојио трофеј 30 година после моје прве титуле на Вимблдон изгледа као да је на филму. Све што нам се десило је као сан, али опет и као судбина, јер је Вимблдон увек био посебан за мене”, истакао је Бекер.

Када је Бекер преузео улогу Новаковог тренера, било је много скептика, а легендарни немачки тенисер истиче да је то нормално.

“Критике покрећу моје амбиције, а што више њих, то сам бољи. Али, у мом животу је увек било тако, бићу срећан и ако и даље буде било скептика и питања”, истакао је Бекер.

Ђоковића наредни изазови очекују на северноамеричком континенту, прво ће учествовати на Мастерсима у Монтреалу и Синсинатију, а кулминација ће бити на УС Опену, од 31. августа до 13. септембра.

“Желимо да вратимо трофеј на УС Опену. Сваке године је неопходно да напредујете, у супротном ће вас конкуренција престићи”, нагласио је Бекер.

Коментари / 0

Оставите коментар