Тони Надал: Нисам одговоран за побједе, а ни за поразе!

Тренер шпанског тенисера Рафаела Надала Тони Надал рекао је да није одговоран за поразе свог братанца, као што није био ни за његове победе.

Тенис 18.07.2015 | 12:00
Тони Надал: Нисам одговоран за побједе, а ни за поразе!

Надал последњих месеци не игра ни изблиза као у време својих највећих успеха, а кулминација је уследила елиминацијом у другом колу Вимблдона од Немца Дастина Брауна.

Шпанац је претходних година имао проблема са повредама, али сада нема наговештаја да је у питању нешто слично, већ само не игра као раније.

“Не мислим да је Рафаел уморан, мислим да игра добро и само треба да размишља о томе да се врати. Наш циљ је да поново буде конкурентан на највећим турнирима. Вратили смо се тренинзима и желимо да буде међу најбољом осморицом и игра на завршном Мастерсу сезоне у Лондону”, рекао је Тони Надал.

Последњих недеља, многи су Надала саветовали да промени тренера, а између осталих то је учинио и Џон Мекинро.

“Не узимам за зло Мекинроове речи, а ако је време да Рафаел промени тренера, он ће донети ту одлуку. Ако Рафа верује да ће бити бољи ако промени тренера, отићи ћу. Али, ја никада нисам био одговоран за његове победе, нити ћу сада бити за његове поразе. Свако мора да прихвати своју одговорност. Ми гајимо један стил игре, морамо да се адаптирамо ситуацији и можда почнемо да размишљамо да играмо као Ферер или Мари”, нагласио је Надал.

Коментари / 0

Оставите коментар