"Орлови" шире крила ка финалу Еуробаскета!

"Биће ово једно од најтежих такмичења, али што је теже то је слађе", поручио селектор Александар Ђорђевић на окупљању репрезентације уочи Европског првенства.

Кошарка 16.07.2015 | 12:40
"Орлови" шире крила ка финалу Еуробаскета!

Кошаркашка репрезентација Србије окупила се у уторак у београдском хотелу Зира на почетку припрема за предстојеће Европско првенство, које ће се играти од 5. до 20. септембра у Хрватској, Француској, Немачкој и Летонији.

"Орлови" ће прву фазу играти у Берлину, а ривали ће им бити Исланд, Турска, Шпанија Италија и домаћин Немачка.

Селектор Александар Ђорђевић новинарима је представио шта очекује од предстојећег турнира.

"Наш циљ је да представљамо Србију на Олимпијским играма у Рију 2016. године. Само финалисти Еуробаскета су сигурни да ће бити тамо, а дословце све европске репрезентације иду на тај резултат. С обзиром на квалитет и напредак екипа, биће ово једно од најтежих такмичења, али што је теже то је слађе. Само се надам да нас повреде неће ометати", изјавио је Ђорђевић.

О фаворитима у Групи Б селектор је изнео занимљиво запажање:

"Само у нашој групи има пет кандидата за медаљу!", сматра Ђорђевић, који је као предност наше репрезентације у односу на ривале истакао снагу колектива.

Селектору се на "прозивци" јавило 15 кошаркаша, а још тројица ће се накнадно прикључити екипи.

"Кузмић стиже вечерас, Кешељ 21. јула, а Бјелица за који дан".

Ђорђевић није желео много да говори о првобитном скраћивању списка играча, које ће обавити по повратку са турнира у Француској, око 10. августа.

"Свих 18 играча су равноправни кандидати за одлазак на Европско првенство", крако је поручио.

Репрезентативци Србије 19. јула путују у Грањску Гору, а прву проверу имаће 2. августа против Мађарске. Затим следи одлазак на турнир у Француској (6. августа), где ће ривали бити домаћа селекција (7.8) и Русија (8.8). Још један дуел са "триколорима" заказан је за 12. август, а потом следи "Тофеј Београда", на којем ће "орлови" играти против Кине (15.8) и против Русије или Венецуеле (у зависности од резултата) дан касније. Од 21. до 25. августа наше кошаркаше чека турнир у Израелу, па 27. и 29. августа мечеви са Словенијом.

Пут у Берлин планиран је за 3. септембар.

На Ђорђевићевом списку, скраћеном са 24 на 18 играча, налазе се:
Милош Теодосић, Стефан Јовић, Стефан Марковић, Немања Недовић, Богдан Богдановић, Драган Милосављевић, Никола Калинић, Марко Симоновић, Марко Кешељ, Немања Дангубић, Немања Бјелица, Лука Митровић, Зоран Ерцег, Мирослав Радуљица, Бобан Марјановић, Огњен Кузмић, Владимир Штимац и Никола Милутинов.

Бјелица касни пошто је у Минеаполису на потписивању уговора са Минесотом, док Кешељ учествује у летњој лиги НБА.

Коментари / 0

Оставите коментар