Новак Ђоковић – све подсјећа на 2011. годину...

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић тријумфовао је на Вимблдону чиме је поновио успех из 2011. и 2014. године.

Тенис 15.07.2015 | 23:40
Новак Ђоковић – све подсјећа на 2011. годину...

Ђоковић је у изузетно квалитетном финалу савладао Роџера Федерера резултатом 7:6 (7-1), 6:7 (10-12), 6:4, 6:3.

Новак је управо те 2011. године просто експлодирао, освојио 10 титула и на крају је завршио укупним скором од 70 победа и 6 пораза.

Ту сезону започео је фуриозном серијом од 42 узастопна меча у којима је славио, пре пораза од Федерера у полуфиналу Ролан Гароса. Ипак, успео је да се врати и потом тријумфује на Вимблдону, као и на УС опену неколико месеци касније.

Сада је ситуација малтене иста, на средини сезоне има учинак 48-3 – једна од разлика јесте пораз у финалу, а не полуфиналу Грен слема у Паризу.

„Нема разлога да не будем задовољан. Напротив, одушевљен сам успесима које сам постигао до сада. Да сте ме као 14-годишњака у Србији питали да ли бих потписао ово са 28 сигурно бих одмах прихватио. У неколико Грен слем финала сам могао да победим. Али, као што сам и рекао, све се дешава са разлогом. Покушавам да учим из сваког искуства и наставићу то да радим. Имам 28 година, добро се осећам. Не осећам се старо. Надам се да имам испред себе још много година. Покушаћу да пробијем своје лимите и да видим колико могу да играм дуго на овом нивоу“, рекао је Ђоковић после победе над Федерером.

Иако је готово читав други део 2011. пропустио због умора и повреде међуребарних мишића, та година сматра се једном од најбољих у историји мушког тениса.

Нема разлога да је не понови и ове…

Коментари / 0

Оставите коментар