Он је најбољи, али може још боље!

Новак Ђоковић игра сјајно, осваја свет, али и даље осећа велику страст, има мотива и простора за напредак.

Тенис 16.07.2015 | 08:40
Он је најбољи, али може још боље!

О Новаку Ђоковићу прича се у суперлативима. Заслужено! Његова игра и резултати одушевљавају свет.

Већ сада многи сматрају да је један од најбољих тенисера свих времена, а он тврди да може још боље.

"Увек има простора за напредак и то ме чини позитивним. Сви ми врхунски тенисери смо веома самокритички и желимо да радимо више од осталих конкурената. Могу сваки ударац да поправим, неке можда више. Рецимо, игру на мрежи, да боље користим прилике створене са основне линије. Сервис сам поправио и ове године ме служи боље него раније. Рад са Борисом Бекером ми је унапредио овај ударац, много пута ме је извукао у финалу против Роџера Федерера. Могу да подигнем игру на још виши ниво", изјавио је у интервјуу за "Политику" Ђоковић после победе у финалу Вимблдона и освајања трећег трофеја на том турниру.

Он истиче да је баш на трави много напредовао.

"Са годинама сам био натеран да схватим шта треба да урадим да поправим своју игру на трави и да више побеђујем, јер сам на другим подлогама у почетку био бољи. Нисам увек имао много успеха на трави, веома је ретка подлога и тражи техничка прилагођавања, другачије кретање, другачију тактику, већу агресивност, више слајса, што мени није одмах одговарало. Ја сам играч са основне линије и треба ми више времена да конструишем поен. На трави се све дешава веома брзо. У последњих пет година сам много напредовао и свака сезона је нови изазов за мене. Трава је са бетоном моја најбоља подлога данас".

Сада има већ девет гренд слем трофеја и каже да још има много мотива да допуни ризницу пехара.

"Прво, страст и љубав према спорту ме гурају напред. Зато сам и изабрао рекет када сам био млад. Волим да се такмичим, то радим целог живота. Мој сан се остварио освајањем Вимблдона и првог места и морао сам да нађем нови мотив. Сада ми је лако да га нађем, поред моје породице, пријатеља, мог тима".

Ђоковић открива да се још није заситио и да ће га тениски свет још дуго гледати.

"Имам 28 година и осећам да је још много година испред мене. Покушавам да бринем о свом телу колико могу, да не будем повређен. Одлука о томе колико ћу још играти ће зависити од тога како се психички осећам, колико дуго могу да мотивишем себе да и даље играм овако. Још осећам страст према спорту, још уживам да тренирам напорно сваког дана, што није увек лепо, али се исплати. Много верујем у добре припреме, у конструктиван професионализам, имам сјајан тим људи који много доприноси мом успеху", закључио је Ђоковић.

Коментари / 0

Оставите коментар