Папе: Боље друголигаш, него прволигаш!

Сафет Сушић представио занимљиву теорију...

Фудбал 15.07.2015 | 13:20
Папе: Боље друголигаш, него прволигаш!

Бивши селектор фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине и човјек , који је оставио неизбрисив траг у француском фудбалу, Сафет Сушић преузео је екипу Евијиена, која се такмичи у другој лиги Француске.

Данас ће с тимом одрадити први тренинг, а новинари у Француској су направили интервју са Сушићем,који преноси сцспорт.ба.

"Морам признати да смо се брзо договорили. Тражио сам клуб и пријатељ ме питао занима ли ме пројект Евијана. Одговорио сам потврдно, тим више што знам да је и Луис Фернандез био повезан с клубом, као савјетник предсједника. Сретан сам", рекао је Сушић, коме је пројекат занимљив иако је клуб испао у другу лигу?

"Да, и то јако! Моје је прво питање челницима било 'Какве су ваше амбиције?' Рекли су да се одмах желе вратити у 1. лигу. И то ме занима. Таква екипа, која жели напредовати, мора нападати и забијати голове. А то се подудара с мојом ногометном филозофијом. Да бирам између друголигаша који жели у 1. лигу и прволигаша којем је циљ остати у лиги, увијек бих изабрао прво, некога тко иде напријед", рекао је бивши фудбалер Пари Сен Жермена, који се тако вратио у Француску.

"Почео сам тренерску каријеру у Француској, давно. Али, искрено, нисам мислио да ћу се икада вратити! Француска ми је други дом, 25 година имам држављанство, дјеца су ми рођена и живе у Паризу, али пуно сам више контаката имао у другим државама", рекао је Сушић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Сарајево

15.07.2015 13:03

Био си и остао гладан.Сјецам се кад си долазио у Дом културе у Храсници гледао си ко це ти платити пице.То је било седамдесетих година.Платио ти је Слободан Јањус "Цобо" са којим си био у друству.

ОДГОВОРИТЕ