Немања Матић: Сад навијам за Партизан!

Фудбалер Челсија Немања Матић за "Блиц" је истакао да није изненађен елиминацијом Црвене звезде, Чукарички га је одушевио, као и Војводина, а подршку ће дати и црно-белима у квалификацијама за Лигу шампиона.

Фудбал 15.07.2015 | 12:00
Немања Матић: Сад навијам за Партизан!

Шта очекујете од Партизана?

- Ја навијам за сваки наш клуб. Што више српских клубова прође у европским такмичењима, није битно да ли је то Лига Европе или Лига шампиона, то је добро за наш фудбал, то ће бити добро за све нас - каже на почетку разговора Матић.

Да ли сте изненађени неуспехом Црвене звезде против Каирата?

- Искрено, није ми изненађење што је Звезда испала, знао сам да противничка екипа има пет, шест врло квалитетних фудбалера. Ипак, потајно сам очекивао да црвено-бели прођу даље. Прву утакмицу против Каирата сам гледао, имали су играча мање, а потом и много проблема у другом мечу... Не знам, видећемо како ће да изгледају када се мало укомпонују.

У Европи ћемо и даље гледати Чукарички и Војводину?

- Заиста ми се допада како Чукарички игра, надам се и навијам да постане модеран европски клуб. Велико је питање докле могу да догурају у Лиги Европе, али делују као једна веома организована екипа која зна шта ради. Играју прилично стабилно. Добар утисак је оставила и Војводина. Видећемо како ће то изгледати када дођу тежи противници.

Амбиције Челсија за предстојећу сезону?

- Увек највише! Радити у таквој екипи и с тренером као што је Жозе Мурињо је велика привилегија. Презадовољан сам у Лондону, сваким даном ми је све лепше и лепше јер сам у потпуности упознао менталитет града и клуба, тако да могу рећи да сам више него задовољан.

Пола европских клубова вас жели у тиму?

- Тренутно не размишљам о одласку. Ни на секунду.

Матић дипломац

Матић је успешно завршио школовање на Високој спортској школи за тренере и менаџере, па му је на свечаности у Академији фудбала уручена диплома.

- Срећан сам што сам био студент Академије фудбала три године. Хвала људима на разумевању, посебно декану Стефану Илићу који ми је био велика инспиранција да дипломирам - рекао је Матић.

Коментари / 0

Оставите коментар