Стиже “Хиљадарка”!

У хит комедији Ненада Ђурића окупила се најимпресивнија глумачка екипа у региону!

Забава 15.07.2015 | 07:31
Стиже “Хиљадарка”!

Ненад Ђурић, редитељ изузетно успешне комедије „Небо изнад крајолика“ ове јесени нам се представља својим новим хитом.

Реч је о филму „Хиљадарка“ који је рађен у босанско-херцеговачкој, хрватској и српској копродукцији. Филм је снимљен у општини Бановићи у Босни и Херцеговини, а ради се о изузетно амбициозном пројекту снимљеном према оригиналном сценарију успешног босанско-херцеговачког писца Зилхада Кључанина на чијем се стварању радило неколико година.

Овим путем ексклузивно вам представљамо први плакат из филма као и прву званићну биоскопску најаву за овај хит који у биоскопе широм региона стиже средином септембра ове године!

Младић Атиф Куртовић (Трифуновић) први пут у животу силази у рударску јаму како би наставио тачно тамо где је његов сада пензионисани отац стао и постаје рудар-ударник.

Међутим, његова судбина се убрзо у потпуности мења када буде изабран за лице које ће красити највреднију новчаницу у држави, новчаницу у износу од хиљаду динара (тзв. „хиљадарку“).

Тако ће се Атиф убрзо наћи на путу за Београд где ће га Титов лични фотограф (Перван) усликати и тако постаје део историје.

У целокупну причу ускоро улази и млада девојка чији надимак није случајно „Хиљадарка“ (Буква) у коју се Атиф до ушију заљубљује. Када Тито (Којо) најави своју личну посету Атифовом родном градићу за све јунаке ове симпатичне приче почиње авантура коју ће памтити до краја живота.

Комедија „Хиљадарка“ између осталог је посебнна и по томе што је успела остварити најимпресивнију глумачку поделу у једном филму у последњих неколико година.

Тако се међу главним глумцима појављују Бранислав Трифуновић , Милутин Мима Караџић, Никола Којо као Тито али и остали глумци препознатљиви у региону Аида Буква („Магацин Кабаре Схоw“), Моамер Касумовић (ТВ-серија „Луд, збуњен, нормалан“), Жељко Перван („Вечерња школа“), („Ми нисмо анђели“, „Парада“), Славен Кнезовић („Људождер вегетаријанац“, „Број 55“) и многи други. Директор фотографије је Душан Јоксимовић чији најпознатији рад камером укључује незаборавне хитове као што су „Лепа села лепо горе“, „Ране“, „Муње“, „Ми нисмо анђели“ и „Парада“.

Уз већ наведену јаку глумачку поделу, изузетно квалитетну продукцију, сигурну редитељску руку и сценарио који обилује великом количином хумора карактеристичног за наше просторе несумњиво је да комедија „Хиљадарка“ већ сада припада групи једних од најишчекиванијих филмова ове године.

Хит комедија „Хиљадарка“ у домаће биоскопе стиже средином септембра!

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар