Свјетско првенство у трци пужева

Светско првенство у трци пужева орџаће се 21. јула у пивници "Брас&Ву" у белгијском граду Лијежу, саопштили су организатори.

Занимљивости 15.07.2015 | 07:29
Свјетско првенство у трци пужева

"Такмичење мора да буде организовано до најситнијег детаља", изјавио је славни белгијски рели возач Марк Дуез који ће надгледати трку.

Организатори су за ову прилику ангажовали и једног члана медицинске комисије белгијске бициклистичке федерације који ће бити задужен за неизбежну анти-допинг контролу.

Засад су своје учешће потврдили представници Швајцарске, Француске, Гватемале, Демократске Републике Конго, Аргентине, Италије и Монака, а "воде се преговори и са потенцијалним учесницима других земаља", пишу белгијски медији.

У трци ће се наћи разне врсте пужева - од "нервозних" Малих сивих, преко нешто тромијих, али робустнијих Великих сивих до појединих "националних" примерака.

На почетку трке, пужеви се постављају у подножје усправне мотке, дуге 42,195 метара. "Тренерима" се саветује да за боље перформансе своје пулене нахране мешавином купуса, детелине и салате.

Награде су рецепти за јела - са пужевима, а сав приход од шампионата, који ће бити праћен музичким нумерама и дегустацијама, биће намењен добротворним организацијама.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар