Сандри Мељниченко од мужа "поклончић"!

Андреј Мељниченко ове године пао је на Форбсовој листи најбогатијих људи на свету. У 2014. био је на 97. месту, док је сада 137. Међутим, то га ни најмање не брине, јер се уместо трке за што вишом позицијом, посветио нечем другом - максималном уживању.

Свијет 14.07.2015 | 19:38
Сандри Мељниченко од мужа "поклончић"!

Наиме, овај руски милијардер, који је у браку са некадашњом чланицом групе "Моделс" и манекенком Александром, девојачки Николић, изградио је нову јахту, и то не било какву, већ - највећу на свету. Наиме, овај величанствени дворац на води носи име "Wхите Пеарл" (Бели бисер) и дугачак је чак 147 метара - дакле скоро један и по пут дужи од фудбалског терена, наводи Пулс.

Тиме је далеко иза себе оставио 96,35 метара дугу јахту "Сеа Цлоуд" лансирану 1931. и 89 метара (у овој конкуренцији) кратку јахту "Малтесе Фалцон", чији је власник капиталиста из Силицијумске долине Том Перкинс, а која је од 2006. године, када је направљена, највеће приватно пловило на свету.

Изградња нове јахте Мељниченкових држана је у најстрожој тајности од 2012. године, и о њој се још увек не зна много, иако би ускоро требало први пут да исплови.

- Имаће велики атријум на отвореном и биће висока три спрата. Има велики базен и дизајнирана је углавном по Сандрином укусу. Ипак, споља ће бити и мало Андрејевог утицаја, будући да је он све то и платио, па је желео да донекле подсећа на "Пирате са Кариба" - открива извор близак супрузи овог милијардера, те додаје да се неколико најбољих светских дизајнера утркивало у нацртима за уређење ентеријера како би баш њима припала част да уреде највећу јахту на свету.

Поред јахти, власник је и авиона "боинг 737" и неколико скупоцених аутомобила. Осим луксузног дома у Москви, имају вилу "Алтијар" у Антибу, где су се и венчали а коју је дизајнирао Филип Старк. Имају и стан у Лондону који је 2002. године купио за три милиона, као и имање Хервуд у Сарију у Великој Британији, на ком је 2007. на прослави Сандриног 30. рођендана певала Џенифер Лопез.

(Србија Данас)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

та твоја барка малс

14.07.2015 22:28

Мени лицно то изглрда као инвестмент. Толику барку нема нити Кампрад.

ОДГОВОРИТЕ