Орићев син јуришао на премијера Србије?

Обавјештајне службе сумњају да су инцидент у Поточарима режирали ветерани Армије РБиХ и радикално крило СДА, махом из села Живинице поред Тузле, а постоје и сумње да је у покушају линча учествовао и Амар Орић, син Насера Орића

Босна и Херцеговина 14.07.2015 | 10:50
Орићев син јуришао на премијера Србије?

Како "Новости" сазнају, атак на предсједника Владе Србије организовали су појединци из радикалног крила владајуће СДА Бакира Изетбеговића и бивши Орићеви саборци. Међу њима је био и син ратног команданта Армије РБиХ, који је на комеморацију дошао умјесто оца, коме је кретање ограничено послије хапшења у Швајцарској и изручења Босни. Амар је на комеморацији био редар и лако је могао да приђе премијеру Вучићу.

У Вучићевој непосредној близини била је и група људи из Живиница. Они су најприје имали задатак да дочекују међународне званице, а кад су завршили протоколарне послове, сумња се, учествовали су у нападу на премијера. Камп бивших припадника Армије БиХ постављен је 10. јула, дан пред комеморацију, када су разапети шатори. Неки од њих носили су заставе Турске и вехабијске капе.

Полиција има индиција да је Насер Орић директно подстицао напад на Вучића као неку врсту освете зато што му није дозвољено да дође на комеморацију. Амар Орић је, неколико дана пред обиљежавање злочина у Поточарима, учествовао у манифестацији "Преживјели смо", на којој је носио заставу злогласне 28. дивизије, чији је командант током рата био његов отац.

Амар је постао познат широј јавности приликом недавног хапшења његовог оца по оптужници Србије у Швајцарској, гдје га је и посјетио у затвору. Иначе, он је, као и Орић сениор, љубитељ оружја, што свједоче слике са пиштољима на фејсбук-профилу. Воли екстремне спортове, посебно скокове, а тренира кик-бокс.

Изетбеговић: Не стојим иза напада

Члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић одбацио је јуче тврдње да он и њему блиски људи стоје иза напада на Вучића.

“Не дај боже. Рекао сам да сам посрамљен оним што се десило. Изузетно сам заинтересован за нормализацију, сарадњу, а Вучић може одиграти изузетно важну улогу. Тако нешто не бих урадио никоме, поготово не њему”. Изетбеговић је напоменуо да је покушао телефоном да разговара са Вучићем и да је слао поруке, али да се премијер Србије не јавља.

“Постоји са његове стране извјесна љутња, али видјећемо”.

Истрага води и ка дијелу руководства Изетбеговићеве странке блиском Асиму Сарајлићу (40), начелнику Вогошће и једном од најближих Бакирових сарадника. Према нашим сазнањима, због дешавања у Сребреници ескалирао је сукоб Сарајлићеве тврде струје и меке линије коју предводи посланик Садик Ахметовић, који је осудио инциденте у Поточарима. Њих двојица су одраније у лошим односима, а једном приликом су се чак и потукли у парламенту.

Британци умијешали прсте

Према неким незваничним сазнањима, напад на делегацију Србије аминовала је и британска тајна служба. Они од августа прошле године имају око 300 обавјештајаца у Босни и Херцеговини. Циљ акције је, наводно, била дестабилизација БиХ и Србије.

Извор: НН

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

блука

14.07.2015 08:53

Исто ср..е друго паковање. Или балија ко балија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Балуја

14.07.2015 09:43

Када би знао шта значи ријеч балија, то не би никада рекао, јер ти су управо највећи балија што можеш бити и ако се представљаш као бањалучанин.

Name

Босњак_Приједор

14.07.2015 09:45

Ех да је добио мозга кад се родио. Мора да га је Бабо/Тата у надрогираном стању правио. Ко га васпита срам и стид га било. Због тахвих се и десавају ове ствари.

Name

Игор

14.07.2015 09:06

Па кад вец тренира младиц хајде да организујемо мец Амар/Гаги Тесановиц . Мозе и Денис Марјановиц ... Го.но мало љигаво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зузу

14.07.2015 09:06

То мало го.но треба ...у тамницу заједно са татом и такве слицне њему и све који су убијали на све три стране у Босни да би остатак народа могао нормално зивјети док се то не деси овде нама ни помирења ни сузивота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

14.07.2015 10:41

Орићи су генски злочинци...доћи ће БОГУ НА ИСТИНУ.

Name

тв

14.07.2015 09:09

Техника је чудо све је покривено камерама, а и мобители су радили тако да мислим да ће сваки појединачни инцидент бити документован и то видео записом... па онда нека каже богами нисам ја ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Серафим

14.07.2015 09:14

Децко је син, Насеров, а Ориц је за Србе злоцинац али је у исто време муслимански херој као сто је Младиц Сербски, било то нама мило или криво цињенице су на терену такве, нормално је да децко као син таквог цовека буде популаран и цењен медју Босњацима и опсте муслиманима, али мозе бити и злоупотребљен у политицке сврхе, ја га не браним али он је исувисе млад да би био политицки зрела особа и лако је њиме због Насера манипулисат или га злоупотребит али ако је само тамо био физицки присутан медју њима, не мозе се децак оптузивати ако нема аргумената то је грех, јер ко зна мозда је загуљен као и отац али мозда је побозан и у себи не одобрава оно сто је његов отац поцинио, ја досада нисам цуо да је тај децко цинио неке испаде, ако јесте ви ме демантујте, он је дете и није био злоцинац!!! Сто не знаци да неце или оце једног дана бити али не мозе му нико унапред судити време це показати своје, није србски ни хрисцански оптузити невина цовека-дете цојство је бранити себе од другога а јос веце је цојство браснити другога од себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ххји

14.07.2015 11:30

Немој генерализоват, ја сам Босњак и стидим се сто припадам истом нараоду као Насер Ориц.

Name

ре серафим

14.07.2015 12:07

Серафиме не се.и шта би радио да имаś м.да.

Name

субара

14.07.2015 09:31

Ако му је тата онакав злоцинац и крволок узор о да це овај бало бити гори од оца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

значи

14.07.2015 09:31

За њега говоре да ће га обрадити као Насер судију (адвоката).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Напредак уназад

14.07.2015 09:46

Да ли неко може да ми објасни како муслимани у БиХ немају боље рјешење и представнике од актуелних? Прије 20 година Орић и Изетбеговић, данас опет Орић и Изетбеговић али сада синови оптужених и окрвљених?! Шта се дешава? Какав вам је то напредак? Јели ви уопште напредујете или мислите да се други вама прилагоде? Видите: ја не желим да живим У таквим окружењу! Можда поред морам али у њему не морам. Нити да се правдам свијету како ми је комшија у суштини добар али ето нема бољег представника па нека потпише уговор о сарадњи, биће синови окрвљених добри, неће они линчовати Србе а камо ли српске премијере, "Боже сачувај, не би они то...". Хеј, ДОСТА!!! Шта мислите немамо храбрости да вам се супроставимо?!??! Шта, зчезла храброст одједном?!? Није, научили смо лекцију, сада радимо другачије. Главом, не оружјем. А видјели сте специјалце како изнесу премијера без огреботине...шта јесу били кукавице и оставили премијера да га линчујете? А и међју вама су били у цивилу специјалци који су вам сваки уздах снимили и послали на обраду. И опет вам није јасно шта вам се дешава. Енглези вас користе како хоће. Памет у главу, дођите себи, док још имате коме! Живјећемо једни поред других, али никада више једни СА другим. "Он мени нема Босне..." Босна је остао географски појам али као политички или државни нема будућност, то смо схватили након ове лакрдије и прихватам је без проблема, ФБиХ и РС је изборена реалност. Прихватимо је и подијелимо се политички, територијално, да што прије почнемо да се поштујемо! Живјели!

ОДГОВОРИТЕ
Name

тигар

14.07.2015 10:04

Вуциц и није требао уопсте ици клањати се исценираним зртвама . Нек иде Бакир њеков бабо је осмислио план убистава у Сребреници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

над

14.07.2015 10:27

Хтели су да разјуларена маса убије премијера једне земље и да то изгледа аматерски слуцајно, и да то препису једном народу босњацком !!! А у ствари акција је добро осмисљена,Вуцицу је наредјено да иде на комеморацију и ти који су му наредили направили су му заседу!!! Као сто видите да задњих месеци упорно покусавају странци са својим слузбама да запале Балкан!!! Народи балкана морају остати мирни!!!! Треба гледати од цега цемо зивети,како пронаци посао и интегрисати цео овај регио у ЕУ !!!!,Мир свима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА НАД

14.07.2015 12:16

СЛАЖЕМ СЕ.ЗАР ТИ ИСТИ НИСУ ИЗ ЛАДИЦЕ ИЗВУКЛИ ОПТУЖНИЦУ ПРОТИВ НАСЕРА

Name

Народ

14.07.2015 10:53

Ово се у народу зове "Развлацење памети".Оцигледно је да нам се сваки дан сервирају друге прице како би се сви бавили ко је напао Вуцица, а не тиме засто пензије касне готов мјесец, ста је са реформском агендом,ко је опљацкао банке, ста је са криминалном приватизацијом? Вуциц није ни отисао у Сребреницу а вец се знало да це га напасти неки навијаци из Сандзака.Одма послије напада Галијасевиц казе да су га покусале убити британске обавјестајне слузбе.Следцеци дан су напад организовали неки Црни лабудови, па неки Асим С., па неки Алмир Мердиц, јуце је то био Насер Ориц а данас његов син и вехабијске капе а сутра ко зна. Јасно је ста је намјера. Вуцица су напали људи са именом и презименом, постоје стотине снимака па нека их пронадју и казне.Ми обицни народ би требали све ово игнорисати ако мислимо себи добро јер узалуд нам скаце притисак и јос це неко добити срцани удар.Има доста канала са музиком и голисавим пјевацицама гледајте то ако мислите себи добро...

ОДГОВОРИТЕ
Name

зкп

14.07.2015 13:12

Па дјечко, напад на предсједника друге државе је терористики чин. Мало ћеш у затвор, а изаћи ћеш као прилично старији и ваљда паметнији. То ће ти свакако ваљати у будућем животу након што одслужиш заслужено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниста ново

14.07.2015 14:21

Буса се у прса исто ко и његов бабо а све то иза "зивог стита"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фикрет

14.07.2015 15:54

Без сигнала неби било напада. А које дао сигнал незнам, али сигурно неко јест.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ана

24.07.2015 11:35

Син му је бас леп, лици на оца!!!

ОДГОВОРИТЕ