Хулиганство на нивоу "Исламске државе"

Спољнополитички аналитичар Хајрудин Сомун оцијенио је да је напад на премијера Србије Александра Вучића током комеморације у Поточарима хулиганство на нивоу "Исламске државе".

Босна и Херцеговина 13.07.2015 | 13:35
Хулиганство на нивоу "Исламске државе"

Он каже да је политички став који Вучић има према БиХ био за поштовање.

"Када се сусрео са мајкама Сребренице, видјело се да он има емотиван став и ништа од оног није се требало догодити. Није га требало спријечити да до краја обиљежи годишњицу и ода почаст жртвама", рекао је Сомун за "Дневни аваз".

Сомун је истакао да је инициденте увијек тешко спријечити, али с обзиром да је Вучићу бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић гарантовао безбједност, организација осигурања морала је бити интензивирана.

Политички аналитичар Аднан Хускић каже да се радило о катастрофалном пропусту оних који су били надлежни за безбједност делегације.

"Ко год је радио на процјени требао је да зна да би управо долазак Вучића могао изазвати инцидент. Мислим да је вријеме да неко да оставку због овог", оцијенио је Хускић.

Федерална телевизија објавила је да је током обиљежавања страдања у Сребереници било много безбједносних пропуста.

Ова телевизија наводи да је Дирекција за координацију полицијских тијела ограничила број полицајаца који смију бити унутар Меморијалног центра, а обезбјеђење унутар њега препуштено је обезбјеђењу агенције "Секјуритас", чији је директор Мирсад Ћатић повремено ангажован на савјетничким позицијама члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Провидно

13.07.2015 12:03

Смијешног ли издања тамног вилајета. Све то има за циљ да заштити Насера Орића. Вучић је каменован јер је србијанско тужилаштво од Интерпола затражило хапшење Орића. Овај је узвратио. Уз помоћ својих мецена у власти. Уз то, то каменовање је одговарало и Бакиру и Додику и Човићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сомун

13.07.2015 12:07

Човјек хтјео са звездиним дресом да продје кроз Гробаре. Добро је прошо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОМЕ

13.07.2015 12:19

ВИШЕ ТРЕБА ПРЕДСЕДНИШТВО БИХ (НЕ КОНТАМ)

ОДГОВОРИТЕ
Name

идиш

13.07.2015 13:40

да је на нивоу ИС онде би нешто летило у зрак,али не камење и флаше

ОДГОВОРИТЕ
Name

бошњо

13.07.2015 17:24

Од давних вјекова ова земље наопака,јадна,,болесна,примитивна, Локално становништво неуко,полуписмено,лако је било наговарано кроз религију да убија,коље,пали,силује јер другог начина доказивања није ни умјело наћи. Мржња и јад извиру из сваког погледа из сваког камена. Али ако би се јаким токсичним материјалом третирала земља и људи у циљу уништења тог гена можда има наде. Научници радена на проналаску лека,даноноћно,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чувар.

16.07.2015 16:48

ОДМАХ СМИЈЕНИТИ НЕСПОСОБНЕ ЉУДЕ.