Ђоковић - Федерер, реакције играча...

Новак Ђоковић рекао је да увек има велики изазов када игра против Роџера Федерера. Роџер Федерер одао је признање Новаку Ђоковићу на сјајним играма последњих година.

Тенис 12.07.2015 | 21:40
Ђоковић - Федерер, реакције играча...

Српски и швајцарски тенисер одиграли су у финалу Вимблдона свој 40. међусобни дуел, а Ђоковић је на крају славио са 3-1 у сетовима и изједначио је на 20-20 у победама.

„Пре свега морам да кажем да је увек велика привилегија играти против Роџера, то је вероватно један од највећих изазова које имам. Играчи моје генерације се угледају на њега, ми следимо његове кораке и част је играти против њега.“

Новак је изгубио други сет у којем је имао седам сет лопти, али је још једном показао своју менталну снагу у наставку.

„Био сам свестан да ће он одиграти, као и увек, најбоље када је најважније. Он вас тера да идете преко својих граница. Знао сам да морам да додам још мало притиска, али читав живот се спремам за овакве мечеве, радим напорно за овакве ствари. Велики је ужитак држати овај трофеј“, рекао је Новак кмоји је стигао Бориса Бекера по броју освојених Вимблдона.

„Од како смо почели да радимо заједно требало нам је времена да се споразумемо. Он је Немац, ја сам Србин. Али пронашли смо праву хемију, ово је његов трофеј исто колико и мој, хвала свима који су ме подржавали.“

Новак је наставио са традицијом и поново је после освајања титуле пробао траву.

„Трава ове године има одличан укус, не знам шта су урадили, али били су добри. То је традиција, као клинац сам сањао да освојим Вимблдон.“

Српски тенисер победио је Швајцарца са 3-1 у сетовима у финалу Вимблдона и тако стигао до свог трећег трофеја у Лондону.

Федерер је још увек на седам, а последњу титулу освојио је пре три године против Ендија Марија.

„Новак је одиграо сјајно, не само данас него и на целом турниру, током целе године, током неколико последњих година. Нисам одиграо лоше, али он је био чврст и свака му част“, рекао је Федерер.

Он је истакао да му резултати као што је овај на Вимблдону дају самопоуздање да настави да игра тенис.

„Радим напорно да бих био на овом месту. Имам одличан тим иза мене, хвала вам што сте били уз мене током свих ових година. Још увек сам гладан и мотивисан и овакви мечеви ми помажу. Имао сам част да играм још један меч овде, желео сам да победим, али је Новак био превише добар. Видимо се поново“, рекао је Федерер.

Коментари / 0

Оставите коментар