Вимблдон: Серена - Мугуруса, реакције...

Нова шампионка Вимблдона Серена Вилијамс рекла је да није желела да пред финале говори о потенцијалном Серена слему. Шпанска тенисерка Гарбиње Мугуруса рекла је да није разочарана поразом у финалу Вимблдона, али да је много научила из пораза од Американке Серене Вилијамс.

Тенис 12.07.2015 | 15:20
Вимблдон: Серена - Мугуруса, реакције...

Вилијамсова је победила Гарбиње Мугурусу у финалу са 6:4, 6:4, освојила шести Вимблдон и четврти узастопни Грен слем.

Она је додала да нема шта да изгуби на последњем Грен слему на УС опену и да ће покушати да постане прва играчица од Штефи Граф која је освојила сва четири Грен слема у једној години.

„Сјајан је осећај. Нисам желела да говорим о Серена слему, тако да сам сада баш узбуђена. Искрено, прошле године после освајања УС опена нисам уопште размишљала о тој могућности. Баш сам желела да освојикм Вимблдон, од свих осталих Грен слемова овај нисам освојила одавно. Невероватно, осећај је стварно добар“, рекла је Серена.

Она је додала да јој је додатна недеља између Ролан Гароса и Вимблдона помогла.

„Дефинитивно јесте. После Ролан Гароса сам узела слободну недељу јер се нисам осећала сјајно. Тренирала сам и спремала се.“

Серена ће ускоро напунити 34 године, али каже да се осећа одлично.

„Можда се сада чак и боље осећам него када сам била млађа. Имам одређене болове, али свеукупно имам осећај да сам боља. Да сам спремнија. Осећам да могу више него пре 10 или 12 година.“

Освојила си шести Вимблдон, 21. Грен слем титулу и комплетирала Серена слем. Шта је најважније?

„Серена слем сигурно. 12 година покушавам да освојим четири у низу и нисам успевала. Имала сам неке повреде. Искрено, у последњих пет година нисам ни помишљала на то. Али ово сада је невероватно. Мени је Серена слем најважнији.“

Да ли су у неком тренутку помислила да би могла да изгубиш?

„Да, она је почела одлично. Али сам онда схватила шта је она радила боље. Морала сам да решим тај проблем.“

Последњи пут се у Њујорку чекао Грен слем пре 27 година, а сада Серена може да постане прва тенисерка од Штефи Граф која ће освојити сва четири Грен слема у једног години.

„Мислим да ће то бити у реду. Ако сам могла да направим Серена слем, бићу ок и са тим изазовом. Постоји још 127 тенисерки које ће желети победу. Ништа лично, желе да победе. Овај тријумф ми даје самопоуздање. Имам осећај као да немам шта да изгубим“, додала је Вилијамсова.

Вилијамсова је у финалу најпрестижнијег тениског турнира против Мугурусе славила са 6:4, 6:4 и тако тренутно је власница титула на сва четири Грен слема у претходних годину дана.

“Не осећам разочарање, али никад не знате колико ћете оваквих шанси добити. Али, ако већ морам да изгубим, бирам да то буде од Серене”, рекла је Мугуруса.

Шпанкиња је пружила велики отпор Американки, која је тако дошла до 21. Грен слем титуле, а после финала је испраћена овацијама.

“Нисам могла да престанем да плачем, толико људи ми је тапшало. Помислила сам: ‘Зар сам ја учинила да се људи овако осећају на овом терену’. Осетила сам се посебно. Али, тешко је описати како сам се осећала у том тренутку. Мислим да су видели да сам заиста желела победу, да сам уживала на терену и дала све од себе”, истакла је Гарбиње.

Упркос поразу, Мугуруса истиче да зна да је дала све од себе и да је извукла поуке из свог најбољег Грен слема каријере.

“Ако изгубите два поена од Серене, губите и меч. Борила сам се колико сам могла. Можда сам могла више лоптица да вратим, али не знам, заиста”, нагласила је Мугуруса, “Научила сам да је сваки меч важан. Прве рунде су увек тешке јер сте нервозни. Ако прођете кроз то и ментално сте јаки, имате шансу да играте овакве мечеви. Грен слемови су тешки. То су две недеље пуно емоција, али и доста среће”, нагласила је Мугуруса.

Шпанска тенисерка је такође открила да је на лондонској трави није далеко од тога да освоји неку велику титулу.

“Тешко је концентрисати се на финале када имате Серену за ривалку. Размишљала сам да је она освојила тај трофеј пет пута, а мени је ово било прво финале. Знала сам да немам велике шансе да победим. И због тога сам размишљала поен по поен. Али, схватила сам да су сви нервозни у финалу, чак и Серена, и да због тога морате да одиграте на веома високом нивоу. Морам да верујем да заслужујем да будем ту. На Вимблдону сам добила потврду да сам близу”, рекла је Мугуруса.

Коментари / 0

Оставите коментар