УЕФА потврдила одлуку: Србија у минусу!

Европска фудбалска унија потврдила је одлуку Суда за арбитражу у спорту којом је дуел између Србије и Албаније регистрован службеним резултатом за Албанце.

Фудбал 11.07.2015 | 19:40
УЕФА потврдила одлуку: Србија у минусу!

Поред тога, владајуће тело европског фудбала потврдило је да су Србији одузета три бода, чиме је одлука Суда у Лозани постала званична.

Дуел на стадиону Партизана прекинут је крајем првог полувремена када се изнад терена појавио дрон који је носио заставу “Велике Албаније”. Заставу је потом скинуо Стефан Митровић, којег су напали албански фудбалери, да би уследио улазак навијача на терен.

УЕФА је првобитно регистровала тај меч победом Србије службеним резултатом 3:0, али је Суд за арбитражу у спорту донео супротну одлуку. Доделио је победу Албанији и Србији одузео три бода, а као разлог је наведено то да није нађен доказ да су Албанци одбили да наставе меч, као и да је прекид уследио због лоше организације утакмице и уласка навијача на терен.

Пошто је Србија у досадашњем делу квалификација за Европско првенство 2016. године у Француској остварила само један реми, после одузимања три бода, сада има минус два бода на последњем месту табеле. Наша репрезентација је још раније изгубила све шансе да се пласира на Шампионат ‘Старог континента’.

Коментари / 0

Оставите коментар