Лекција из храбрости: Звездина дјеца уче челнике шта је звездаштво!

- Нема изговора, ово је срамота - кратко и јасно је поручио најмлађи Звездин првотимац Лука Јовић после разарајућег нокаута који је Звезда доживела у првом колу квалификација за Европу.

Фудбал 12.07.2015 | 23:20
Лекција из храбрости: Звездина дјеца уче челнике шта је звездаштво!

Попут бајке “Царево ново одело”, само дечак је имао храброст да каже оно што су сви видели. Док у управи траже алибије и изговоре, којих нема, најмлађи су скупили храбрости и рекли оно што је тачно, оно што много старији и одговорнији нису смели. Притом Звездини клинци не беже од своје одговорности.

"Срамота је да Звезда испада у првом колу квалификација...", поручио је и Предраг Рајковић, један од ретких који је и могао да потражи алиби. Али није.

И док Звездина голобрада момчадија искрено прича, прима критике, они који би требало да стану испред њих, заштите их и преузму “ударце” на себе - ћуте. Траже алиби, или једноставно имају паметнија посла, не занима их много клуб.

Гаспром је угасио пожар извадио Звезди “визу” за Европу, а онда су они одлучили да их та Европа баш и не занима. Буквално. У авиону црвено-белих за Алмати су били председник Мијаиловић, генрални директор Терзић, његов заменик Пантовић и спортски директор Раосављевић, али ни један члан Звездиног управног одбора. Невероватно, али баш ни један. Клуб који воде их не интересује. Отписали су га.

Новац нису обезбедили (на време) за појачања, тренер је морао да даје гаранције играчима, ретко ко се и “петљао” у то шта се дешава у клубу док су на одморима...

И онда када је бар требало да стану испред тих клинаца и кажу “да, сносимо одговорност”, сви јунаци ником поникоше. Па чак и да имају оправдање, ваљда им је јасно да треба да заштите тим, да сваком Звездином навијачу црвенило на образима дуго не пролази, када гледају како им клуб “шамара” казахстански гигант.

Упорно истицање Каиратових милиона у први план је класичан алиби. Па да је тако сваке године у финалу Лиге шампиона би играли Сити и ПСЖ, а клубови из Емирата и Кине би их ипак побеђивали у финалима светских првенстава. Притом од три клуба из Казахстана само је један прошао даље у квалификацијама за Лигу Европе. Друга два су испала од Естонаца и Израелаца...

- Прво коло можемо да прођемо и са овим тимом, не журимо са појачањима - не тако давно је причао Звездан Терзић. А сада су основна тема милиони ривала... Очигледно план није постојао већ само нада у пуку срећу.

Прича се о томе да Звезда нема пара за добар тим, а онда се говори о титулама у Србији и доводе се за српске, а нарочито Звездине стандарде, скупи странци. И то касно.

Притом се потпуно заборавља да није срамота изгубити, али јесте да вас казахстанска екипа “размонтира на саставне делове” у првом колу квалификација за било које такмичење. И нико не сме да, на крају крајева, себе погледа у очи каже - ово је срамота! Изгледа морају клинци да их обавесте...

Гроф у битку креће неспреман
А тренер? Миодраг Божовић је очигледно решио да игнорише неке ствари. Звездин навијачи неће да слушају како је екипа неспремна и не може “да дише”. То их не занима. Па ко је Звезди бранио да почне раније припреме или да брже дође до форме. Коме је нормално да каже како његов тим не може да трчи више од 60 минута? Зашто би то било који навијач, било ког клуба требало да прихвати? И онда каже могли смо да изгубимо 8:1, али на добром смо путу... Још да неко каже где тај пут води.

Коментари / 0

Оставите коментар