Мајке Сребренице: Ово је напад на све нас!

Мајке Сребренице жестоко су осудиле напад на премијера Србије Александра Вучића у Меморијалном центру у Поточарима.

Босна и Херцеговина 11.07.2015 | 16:45
Мајке Сребренице: Ово је напад на све нас!

"Ово није био био напад на Вучића већ на нас, на наше достојанство! То је урадила једна група људи међу којима ја нисам видела жртве. Сада ће се, нажалост, све приписати нама. Страшно сам се разочарала и осећам се повређеном као да се мени ово десило. Не због Вучића већ због нашег достојанства ког ми 20 година чувамо", каже Мунира Субашић, председница Удружења "Мајке енклава Сребреница и Жепа".

Како каже све сребреничке мајке деле њено мишљење и осуђују овај чин групе људи.

"Све су се питале зашто нам је ово урађено. Било нам је битно да ова 20. годишњица прође у најбољем реду. 40 земаља света је имало своје представнике. Они који су то урадили није требало да раде преко нас. Шта се год дешава, увек иде на штету жртава", додаје саговорница.

Сада се поставља питање колико цели догађај може утицати на повратнике у Републици Српској. Субашић каже да неће ићи на обележавање геноцида у Земљорадничкој задрузи Кравица 13. јула. "Ја тамо нећу ићи. Не због тога што се бојим већ не желим да ризикујем свој живот", поручује Субашић.

Она је била међу делегацијом која је дочекивала представнике страних држава. "Поздравили смо се с Вучићем и рекла сам му да ради по својој савести. Дала сам му Цвет Сребренице с којим је и нападнут. Мени је стварно жао што се ово десило", каже Субашић на крају разговора.

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

100%

11.07.2015 15:04

100%ово је све референдум испланирао исто као онај Муслиман сто лијепи плакате младицеве по Бл.

ОДГОВОРИТЕ
Name

абц

11.07.2015 23:31

Да није организовао мозда и убиство полицајца у Зворнику, просветли нас, молим те.

Name

ВРС РВИ

12.07.2015 07:45

Готивили да га призна геноцид али им се изјаловило...

Name

нико_битан

11.07.2015 15:29

Зар све преко васих крхких ледја да се ломи.Политика, инциденти, будале и ине друге глупости Вам не дозвољавају у миру да покопате своје најмилије.Свака цаст мајкама на дрзању и на оваквој гести и смирености.Мајке морају острије реагирати и врсити приситсак на све слузбе да се кљуцни играци пронадју и да одговарају на покусај озбиљног инцидента који мозе имати озбиљније посљедице у односу двије дрзаве

ОДГОВОРИТЕ
Name

коЛектор

11.07.2015 15:34

Цуј ове... Нити једном рјецју није рекла да јој је зао Вуцица! Испада да је она данас повриједјена висе него цовјек који је добио камен у главу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славен

11.07.2015 17:02

Она је данас засигурно висе повредјена од Вуцица јер је на овај дан изгубила свог најмилијег....

Name

Не зури

11.07.2015 15:59

Не зури са изјавама и коментарима. Једва си дочекао да оспеш паљбу на другога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тузлак

11.07.2015 16:36

Лијепу слику посласте у свјет срамота

ОДГОВОРИТЕ
Name

Људство

11.07.2015 16:44

Људи моји јесте ли видјели удржења српских жртава колико су ти људи скрхани болом и тугом да не могу ни причати а камоли политичарити и било коме жељети зло. Ове мајке сребренице и остала муслиманска тзв хуманитарна удружења су међу већим шовинистичким и политичким удружењима у Европу и констатно нешто политичаре а имовински картони им као да су предсједници држава ЕУ. Чуј мајке сребренице од Меркелове тражиле улазак у Нато и забрану осудјивања геноцида а ја мислио да ће тражити новац за убрзавање тражења свих несталих у трагичним сукобима у Југи јер је бол сваке мајке исти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

11.07.2015 16:46

Муслимани и сиптари могу да раде ста хоце нема за њих суда на земљи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чудно

11.07.2015 16:57

Чудно да се ублизини Вучића налазио Пахор и Вујановић а не нека мајка сребренице, Бакир или Клинтон. Очигледно се одавно знало да није добро бити поред Вучића јер је спремно доста камења по његовој тинтари и смета свима мирнодопска политика Србије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сссс

11.07.2015 16:59

Само желим да напоменем на недавну изјаву предсједника Додика да је Сребреница највећа превара 20.вијека! Слажем се,превише надувана прича на којој покушавају градити све. Да се разумијемо, и један невино настрадао је много, жалим све невино настрадале, а посебно људе настрадале у нападима из те заштићене енклаве под командом оног монструма који је плакао у Берну. Ово је само индикатор прљавих планова, покварених намјера и злобних работа од ствараоца исламске декларације до овог коме се Србији ниста неће десити слично.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре_4ц

11.07.2015 20:35

Ако ставрно имате аргументе о лазним и пренадуваним подацима засто не изадјете с тим, обрацат с етреба том јадном Додику који лупа као максим по дивизији.Двоструку игру он игра а видимо да има и оних који гризу на ту фору.Проблем је у вама самим који негирате то свеи само негирање толико иритира људе да мира апсолутно неце бити док се бројем н епризна и не покаје.Ориц је зло, па нека се доказе и треба да одговара ако је једног цовјека убио али вама и снимци и пресуде вец у Хагу и изрецена казна 2004 и 2007 ниста не знаце ви и даље свирате по своме а све знате.Најгоре ј есто вам се диригира из Бг који це вас оставити н ацједилу ради својим мука и белаја и увијек када се зло десавало остављали су вас.Уздајте се усе и у свој екљусе али како је кренуло јадни сте и ви и ми скупа сви јер морамо зивјети ту гдје јесмо.Највисе бих и ја волио да се подијелимо у пм и нека свако пици и плива у властитим говнима али несто не видим да и у србији цвјетају рузе и тамо је расуло

Name

тх

11.07.2015 18:18

Ово је срамота И брука ово није само напад на министра Вуцица ово је напад на све нас нормалне који зелимо да зивимо у миру. Ти хулигани нису науцили да се на дзеназу не долази да би се дрога смркала И трава пусила него зна се засто се долази. Хулигани из Новог Пазара, нама такви не требају нека иду тамо гдје су науцили да то раде зао ми је због свега сто се десило господину Вуцицу И лицно мислим да нас ови националисти неце оставити на миру да зивимо на миру, да укопамо насе мртве у миру, да их испратимо назалост. Осудјујем овај злонамјерни цин И треба под хитно пронаци све те хулигана који нису ниста добро доњели похапсити И добро добро намлатити а и ове националист са власти смјенути сто је прије могуце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика...

11.07.2015 19:32

Ста реци сада... Природно и људско понасање. ... Хвала ти Вуцицу сто си отрпио вриједјање... Гурај напријед побиједит цемо сви скупа помрацене умове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

абц

11.07.2015 20:11

Мени је, инаце, најјаци утисак овог занимљивог дана остао кад је та горе Мунира рекла Колинди - краљице Балкана, ти си наса. Краљица Балкана ми звуци ко нека пророцица или певаљка, а не председница дрзаве. А вероватно се поглаварка Колинда увредила јер, како реце, не воли да цује реци "Балкан" или "регион"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сноуден

11.07.2015 22:15

Е ово је оно због цега је православна вера на мети и удару.Умемо да опростимо ,загрлимо , помогнемо јер нас христос томе уци и хвала му.На слицан нацин кнез лазар је изгубио главу на Косову знао је да се зив с косова неце вратити.Знао је Вуциц да се мозе догодити сваста,Знао је Вуциц да су милионе оцију упрте у њега и једино најбоље је и уцинио .Браво и хвала Вуцицу.Показао си да је српски народ достојанствен мирољубив и толерантан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

11.07.2015 22:24

Овако је и Насер нападао недузне!Побјегне и остави вас обицан народ да сутра зивите са комсијама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса Петровиц

11.07.2015 22:27

Овако је и Насер нападао муцки недузне! И остави вас обицан народ да зивите са комсијама србима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко

11.07.2015 23:57

Ко ће сада смјети од Бошњачких политичара да дође да се поклони српским жртвама у Залазје или у Кравице или на друга многобројна стратишта српска? То је бошњачка захвалност и данашњи дочек премијера Србије у Поточарима! Какав суживот хоћете премијер Србије је испружио руку помирења а руља га је псовајући хтјела растргнути.Хоћете да Срби воле такву БиХ, и што не дају своју драгу Републику Српску и што хоћемо да се одвојимо из пропале БиХ. Је ли вам сада јасно или ћете рећи да се Вучић сам каменовао.Сребреница је у Републици Српској и треба забранити од идуће године овакве "Манифестације" у РС па нека Бошњаци по Федерацији урлају

ОДГОВОРИТЕ