Котуровић: Радо бих се вратио кошарци!

Можда се и вратим кошарци, ко зна, живот је непредвидив. Иза мене је много и лепих и ружних ствари, али авантуриста сам, био би то изазов - каже за “Блиц” Дејан Котуровић, бивши европски и светски шампион.

Кошарка 12.07.2015 | 08:20
Котуровић: Радо бих се вратио кошарци!

Након завршене каријере, потпуно се искључио из кошаркашких збивања. Ретко да нешто о њему и можете негде прочитати, несвојствено за једног европског шампиона из Атине 1995, или светског првака из Индијанаполиса 2002.

Пролазио је последњих година кроз сјајне, али и турбулентне периоде, као и период када је у Македонији провео три месеца у затвору. А у интервјуу за “Блиц” поручио је да би се можда и вратио кошарци.

- Живот ме је научио да на све морам бити спреман. Никад не реци никад. Заиста сам доживљавао разне догодовштине, и лепе и ружне. Тако да ме не би зачудио чак и велики повратак. Е сад, морам признати да у последње време и нисам био толико заинтересован за дешавања у кошарци... - као да смо изненадили питањем популарног Котура.

Делујете ипак као да размишљате и у том правцу?

- О том - потом. Да ли ћу доживети позив од неког кошаркашког клуба или кошаркашког савеза, то стварно не знам. Засад нисам. Можда је и то утицало на моје изборе занимања. С тим што сам ја ипак помало и авантуриста, па сам истраживао и неке друге сфере и посла и живота, тако да не могу да предвидим неку далеку будућност. Покушавам да живим у овом тренутку.

Ваш добар пријатељ и некадашњи саиграч Сале Ђорђевић већ прави велике успехе?

- Чим је изабрао Муту Николића за саветника, знао сам да ће успети! Где је Мута, ту је и добра атмосфера, а онда је ту и резултат. Јако сам срећан због Салета, бар он је годинама тежио ка тренерским водама. Могу само да му пожелим срећу, да настави са успоном.

Где видите Србију на Евробаскету?

- У врху, без дилеме. Ако мислите на то да ли очекујем медаљу - да, свакако. Сале и Мута су гарант - а било би лепо да буде златна.

Да ли вам је неки наш центар можда запао за око?

- Видим много младих талената, али само велики рад и додатни напор праве ту границу између оних који постану врхунски играчи и оних који се изгубе. Издвојићу Бобана Марјановића. Прошлог лета није био позван у репрезентацију, а ову годину је запео и био најбољи под кошем у Европи. Од таквог разочарања до тих висина - па то је за дивљење. Драго ми је због њега, без обзира што игра за Звезду. Мени није важно да ли неко игра за Партизан, Звезду или ФМП, то стварно не би требало да гледамо. Бар кад је репрезентација у питању.

Каква осећања носите са недавне репризе дочека из Атине 1995?

- Непроцењива. Сви смо евоцирали успомене на један од највећих успеха српске кошарке. Био је то догађај значајан не само за спорт, већ и за овај народ после свих оних санкција које смо трпели. И данас када причам са пријатељима осећам онај исти понос. Ипак је то 100.000 људи, сузе, смех... Лепи су то тренуци, остају заувек негде у меморији. И дан-данас сам захвалан Богу што сам тада био део тог тима - закључио је Котуровић.

Коментари / 0

Оставите коментар