Вимблдон - Федерер: Обожавам да играм против Новака!

Роџер Федерер рекао је да је велика ствар играти против Новака Ђоковића, на било ком турниру, као и да ће бити јако тешко победити га у финалу Вимблдона.

Тенис 11.07.2015 | 22:00
Вимблдон - Федерер: Обожавам да играм против Новака!

"Велика је ствар игати с Новаком на било ком турниру, ипак је он сјајан играч. Имао је велике успехе, у ствари, невероватан успехе, гледајући његову комплетну каријеру", рекао је Федерер.

Србин и Швајцарац састаће се у великом финалу на теренуима Ол Ингланд Клуба, у недељу од 15 часова, по 40. пут у својој каријери, а Новак ће имати прилику да стигне до изједначења у међусобном скору.

"Али, поготово последњих неколико година, био је фасцинатно доминантан, то се највише видело на тврдим подлогама, а касније и на трави. С друге стране, на шљаци је исто један од најбољих, ако не и најбољи. Постао је веома жилав противник. Увек је на висини задатка. Веома га је тешко победити. Његово присуство је добро за тенис", додао је Роџер.

Новак је у борби за финале славио против Ришара Гаскеа без изгубљеног сета, да би затим Роџер феноменалном партијом елиминисао љубимца домаће публике Ендија Марија истим резултатом, одигравши можда и најбољи меч у последњих неколико сезона.

Федерер ће у недељу имати прилику да освоји свој осми трофеј на Вимблдону, и тако претекне рекордера Пита Сампраса, док ће актулени шампион јурити свој трећи трофеј. Биће то реприза прошлогодишњег финала, у којем је Ђоковић славаио после велике борбе у пет сетова.

"Лично, не размишљам превише о мечу који смо одиграли овде прошле сезоне. Само памтим да је атмосфера била невероватна. Публика је била у мечу од првог до последњег поена. Срећан сам због чињенице да сам се вратио у финале Грен слема (своје прво управо од прошлогодишњег Вимблдона), с ким год да играм увек ће бити велики меч. Чињеница да ми ривал Новак, први рекет света, свакако додаје посебну ноту", јасан је Федерер, "Наравно да ми све ово много значи. Ово је огромна ствар за мене. С друге стране, није ми битно да ли ми је ово први или потенцијални Вимблдон. Финале Вимблдона је највећа ствар која постоји. Надам се да ћу бити на нивоу меча са Маријем, па ћемо видети шта ће се догодити".

Коментари / 0

Оставите коментар