Вимблдон - Новак: Сви хоће да ме сруше!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је да је свестан да је он тај којег ривали лове јер сви желе да га свргну са првог места на АТП листи.

Тенис 11.07.2015 | 21:00
Вимблдон - Новак: Сви хоће да ме сруше!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је да је свестан да је он тај којег ривали лове јер сви желе да га свргну са првог места на АТП листи.

“Прво место на свету ми је одувек било сан и циљ када сам био млађи. У појединим тренуцима је то било нереално за људе око мене. Али, ја сам веровао, а моји блиски људи такође, и имали смо визију. Вредно смо радили да бих ја дошао у ту позицију, али сада морам да радим још више да бих остао ту где сам”, истакао је Ђоковић.

Српски тенисер је открио да верује да је теже остати најбољи тенисер на свету, него први пут то постати.

“То су две потпуно различите ситуације, то су два пута којима морате да идете. Постоје препреке на које наилазите и које морате да превазиђете. Али, ако ме питате шта је теже, рекао бих како остати на првом месту. Све је то питање дисциплине, професионализма, мотивације самог себе и проналажења начина да наставите даље. Ви сте онај којег лове. Многи играчи желе да буду на тој позицији и то ми посао чини тежим”, рекао је Ђоковић.

На питање шта га тера да се и даље бори да остане на челу, Новак је рекао:

“Моја највећа инспирација је сам тенис. У њему проналазим енергију, из љубави и страсти коју осећам према овом спорту. Ако немам ту жељу која долази од тог осећаја када сте на терену и уживате у ударању лоптице, више нећу бити овде. Наравно, постоје и други начини да мотивишете себе. Желим да победим на сваком турниру исто као и остали тенисери. Знам да нисам једини који има такву намеру и циљ. Најважнија је та жеља и енергија, а то је за мене љубав према спорту и људи око мене”.

Коментари / 0

Оставите коментар