Инцидент у Сребреници: Премијер Србије погођен каменом у лице

Премијер Србије Александар Вучић на комеморацију у Сребреници погођен је каменом у лице и том приликом лакше је повређен. Вучић и људи из његове пратње су евакуисани и на путу су ка Београду, сазнаје Блиц.

Република Српска 11.07.2015 | 13:03
 Инцидент у Сребреници: Премијер Србије погођен каменом у лице

Један од присутних у Вучићевој пратњи потврдио је за Блиц да је разуларена гомила кренула ка премијеру и његовој пратњи.

"Било је веома непријатно, гађали су камењем, ципелама, чиме год су су стигли", речено је уз Вучићеве пратње за Блиц.

Гомила је узвикивала "Четниче, иди кући!", развалили су ограду су пошли ка премијеру.

"Гађали су га каменом у лице и сломили му наочаре, узвикујући 'Алаху акбар'", потврђено је за Блиц из премијерове пратње.

У Поточарима је завршен комеморативни скуп посвећен 20 година од страдања Бошњака из Сребренице и сусједних општина, на којем су се обратили бројни домаћи и страни високи званичници.

Високи представник у БиХ Валентин Инцко поручио је на комеморативном скупу да треба окренути нову страницу и започети нови вијек, као што су некада велики непријатељи, а данас стубови Европе - Французи и Нијемци урадили након Другог свјетског рата.

Он је навео да се данас у Сребреници потврђује да нема лоших народа, само лоших појединаца.

Инцко је навео да се ојачава процес оздрављења Срба, Бошњака, Хрвата и других, али и међународне заједнице, која, такође, сноси дио одговорности, као што је то недавно рекао генерални секретар УН-а.

"Данас смо дошли у Сребреницу да пружимо руке и градимо мостове, а не зидове", рекао је Инцко и поручио да треба рећи не подјелама и јаче него икада показати опредијељеност за реинтегрирану БиХ, која има евроатлантску будућност.

Члан Предсједништва БиХ Драган Човић рекао је на комеморацији у Поточарима да "живот и суживот иду руку под руку у БиХ", да из Сребренице мора отићи порука да мир нема цијену, те да не треба допустити било коме "да на светости ових жртва гради нове сукобе".

Премијер Турске Ахмет Давутоглу поручио је да се мора подржавати мир у БиХ, јер он значи мир на Балкану, Европи и свијету.

"Нећемо заборавити оно што се десило овдје, али не можемо пропагирати мржњу и освету", рекао је Давутоглу.

Предсједник Хашког трибунала Теодор Мерон поручио је на комеморацији да ће "одговорни носити ову стигму и она ће бити упозорење свима", те да се никада не смије заборавити прошлост.

Главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц поручио је на овом скупу да сада локални судови морају наставити рад Трибунала.

"Треба процесуирати још стотине случајева злочина. Међународна заједница наставља са тражењем несталих. Жртве не могу да наставе даље док се не пронађу њихови чланови породице", додао је Брамерц.

Замјеник генералног секретара УН Јан Елијасон пренио је саосјећање и солидарност првог човјека ове свјетске организације Бан Ки Муна породицама свих жртава које, како је рекао, УН и међународна заједница нису успјеле да заштите.

"Морамо јачати хуманитарне акције, морамо дјеловати на први знак насиља, ставити људска права и људска бића на прво мјесто. Немамо ријечи да изразимо кајање", додао је Елијасон.

Градоначелник општине Сребреница Ћамил Дураковић рекао је да ће данас, на 20 година од злочина над Бошњацима, у Меморијалном центру Поточари бити укопани посмртни остаци 136 особа убијених у јулу 1995. године.

Он је позвао одговорне да кажу гдје се налазе посмртни остаци преосталих страдалих Бошњака, наводећи да ће то бити "пружена рука помирења и почетак новог живота".

Бивши амерички предсједник Бил Клинтон рекао је да је захвалан што је БиХ и даље мирна земља, што је близу чланства у ЕУ и учесник мировних мисија широм свијета.

"Жао ми је што нам је толико дуго требало да постигнемо јединство, да употријебимо силу да се насиље заустави. Драго ми је што је мир одржан", рекао је Клинтон, који је захвалио премијеру Србије Александру Вучићу на доласку у Поточаре.

Предсједник Словеније Борут Пахор поручио је да опроштај и помирење захтијевају пуно храбрости и повјерења и да је то једини пут за бољу будућност.

Хрватски предсједник Колинда Грабар-Китаровић је народима у БиХ, у име Хрватске и у своје лично име, пожељела свијетлу будућност, мир и просперитет. "Хрватска је уз вас", поручила је Китаровићева.

Црногорски предсједник Филип Вујановић је приликом доласка у Сребреницу изјавио да Црна Гора изражава поштовање жртава овог злочина, поруку помирења и жељу да овај простор никада више не буде близу било каквог неспоразума који би својим обимом и количином довео до тога да се поремети стабилност.

У Меморијални центар у Поточарима од јутрос је пристигло хиљаде грађана из БиХ, региона и целог света, као и бројне стране делегације и домаћи политичари.

Комеморација је почела око 11 х извођењем химне Босне и Херцеговине, након чега је услиједило обраћање званица.

Међу првима у Поточаре је стигао премијер Србије Александар Вучић.

Приликом уласка у салу, мајке страдалих у Сребреници су се руковале и изљубиле са српским премијером, а једна од њих, Хатиџа Мехмедовић, му је на ревер закачила Сребренички цвет. Поручиле су му да смо "сви један народ којем треба мир".

Истовремено поједини окупљени грађани су му звиждали и добацивали.

Александар Вучић је у Меморијалној сали обишао изложбу "Сребреница-Поточари 1995-2015", где се, у присуству великог броја медија, уписао у књигу жалости, преноси Тањуг.

Извор: Блиц/Срна/Тањуг/Бета

(БН ТВ) 

Коментари / 132

Оставите коментар
Name

Томбацар

11.07.2015 09:29

Да комеморација Поцела а на БН тв пуста народну музику. Толико о постовању дана залости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сапуница

11.07.2015 09:29

20. епизода поциње...

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

11.07.2015 10:01

Јединствена прилика да Европа бар један дан не прича о терористима.

Name

Мили

11.07.2015 10:14

Благо теби с таквом памецу...

Name

лк

11.07.2015 11:09

Срам те било !!! Ја се гадим људима који негирају Јасеновац и који исто размишљају као ти да је то била нека сапуница !!!!

Name

ре Ик

11.07.2015 11:34

Мени се гаде дволицни муслимани.

Name

муслиман

11.07.2015 12:06

Ти си исти ко они сто су бацали камење.

Name

Зорана

11.07.2015 09:32

Па Мираш Дедејић дошао Боже сачувај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карактер је Карактер

11.07.2015 09:41

Хвала ти Вучићу на овом што си учинио за помирење на Балкану. Знам да увијек има паметнијих и на једној и на другој страни али поклонити се жртвама је морално за сваког нормалног човјека. Вријеме ће показати да ли ће то исто учинити и Бакир Изетбеговић и Колинда Китаровић-Грабар и сви остали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татјана

11.07.2015 11:37

Да, сигурно це и они да одају поцаст страдалим Србима. Бас је будала сто је исао.

Name

жабац

11.07.2015 13:20

Колинда је била у јасеновцу.

Name

Модрича

11.07.2015 10:13

То Вучићу,краљу! Ти си једини српски славни човјек који има срца. Невер форгет Сребреница !

ОДГОВОРИТЕ
Name

субара

11.07.2015 11:19

Наравно невер форгет ни Насера Орица, Залазје, Кравицу и јос 3500 закланих цивила укљуцујуци и распорене труднице. Слазес се надам се.

Name

Освит

11.07.2015 10:25

Ријеци су сувисне, нека се никада висе не понови оно сто се десило у Сребреници,нити слицне ствари које су се десавале у протеклом рату сиром Босне и Херцеговине.Искрено сауцесце за све невино страдале у Сребреници и све невино страдале у цитавој земљи у прослом рату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

абц

11.07.2015 10:39

Малцице је неумесно од мене, али било би занимљиво да се Андјелина Дзоли одазвала позиву. Она и Клинтон су наводно имали неку аферу пре Христа. Могли смо у зивом преносу пратити њихове погледе и говор тела не бисмо ли докуцили да ли је то трац или истина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Старац и море

11.07.2015 10:45

Вуциц је на добром путу помирења.Бице времена и за Кравице и остала српска страдања да се приказу јавности,кораци ка помирењу су највазнији.Сад Баја не зна кога би напао,Вуцица не смије,једино су Тацију забранили улазак у Сребреницу,то и криминалом против мира једино и знају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

абц

11.07.2015 11:22

Британци и Амери су Додику уцинили услугу и утерали му Вуцица у загрљај резолуцијом. Они нису тразили вето, Додик је тразио. Ко је пазљиво пратио, Додик је пре свих осталих имао информације о развоју догадјаја. Додик се цуо са Путином после вета, Вуциц није. Руси верују Додику, овима вамо не.

Name

Сефер

11.07.2015 10:57

Ако је ово мјесто свето за нас зашто наш народ вришти и звижди.Па није стадион.Ово мезарје је мјесто страдања,тишине и ова светиња треба да нам служи за окупљање у молитви и сјећању. Више ми личи на вашар у коме ова наша стока риче не обазирући се због чега је дошла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми сами

11.07.2015 12:09

Мислим да је Вуциц требао отици у Сребреницу.Али због оваквих болесних умова као ови сто арлауцу алаху бацају камење на светом мјесту су се и десиле Кравица, Залазје и на крају одговор насих будала у јулу 95-е.

Name

Е мој Вуцицу

11.07.2015 14:19

твоја политика није за примитивце требао си то знати прије него што си дошао на ову може се слободно рећи МАНИФЕСТАЦИЈУ а не комеморацију за коју се очекује да је срби висе поштују него босњаци Ццццццц.

Name

БЛ

11.07.2015 14:30

Помирење мора ици. Морамо наци снагу. У поцетку сам био бијесан сто се десило Вуцицу, али ипак мала цијене. Он мора знати изици велик из овог, а претворити све у ситно политиканство ала Додик. Ја бих на његовом мјесту рекао да бих опет исао у Сребреницу по цијену зивота. Тако би у потпуности обезвриједио све негативности.

Name

ВРС РВИ

11.07.2015 18:39

Ја нисам подржавао Вучићев одлазак у Сребреницу из више разлога а главни је овај што се догодио.Доста људи је ово сматрало провокацијом. Да је хтио да ода само почаст без политичког рекламирања могао је то да уради прије или касније а не на сам дан. Шта значи израз "помирење"? Зар се није била смирила ситуација, сви су скоро трговали између себе и то је максимум за нормализацију и "помирење" Много је мртвих глава пало на свим странама да не може више од овога.

Name

мимо

12.07.2015 00:56

Сефере вецина овде на манифестацији не знају ни сами засто су досли. Назалост вецина мисли да је то васар да се феста и игра а не да је дзеназа и комеморација. Таквих је данас највисе, направи белај и онда побјегне.

Name

Алдин

11.07.2015 11:11

Нећу и нисам дошао у Сребреницу јер нећу да будем дио руље која није срцем дошла као сваки прави муслиман што треба бити присутан. Ето Вучићу зашто нам ниси требао да дођеш? Моји сународници нажалост својим звиждањем добацивањем и вристањем,рикањем (што не смије да се ради на светом мјесту(и гробље је свето мјесто)) не поштују разлог зашто су дошли,мртве,молитву,дзеназу, гробље на којем им почивају најмилији а да поштују то што си им ти дошао. Још мало па ће то да претворе у туризам јер већ се дан два прије оргија у Сребреници уз роштиљ и алкохол што такође није пристојно радити с обзиром из којег се разлога дошло..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Алдин

11.07.2015 11:51

Ништа ново ниси написао. Познато је да се на рачун мртвих у Поточарима организују ''дружења'' која не приличе светом мјесту као што је мезарје. Данашњим догађајима оскрнављено је све оно што је требало бити свето на овом мјесту. Јасно сам видио у живом преносу како се појединци кребече и смију, аплаудирају, држе политичке говоре који су унапријед припремљени у нечијој кухињи. ''Мајке сребренице'' у шпалиру дочекују званице и за свакога имају припремљен говор. За Вучића је посебан. Ките га као да је дошао у сватове. И на крају, послије пружене руке помирења, камен у главу. Стид ме је што припадам том народу.

Name

краљ

11.07.2015 12:40

Алдине ти си глуп!

Name

Ре краљ

11.07.2015 16:45

Зашто сам глуп

Name

Марија

11.07.2015 11:12

Све јо то њима направио Алија Изетбеговић!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алдин

11.07.2015 11:12

Нећу и нисам дошао у Сребреницу јер нећу да будем дио руље која није срцем дошла као сваки прави муслиман што треба бити присутан. Ето Вучићу зашто нам ниси требао да дођеш? Моји сународници нажалост својим звиждањем добацивањем и вристањем,рикањем (што не смије да се ради на светом мјесту(и гробље је свето мјесто)) не поштују разлог зашто су дошли,мртве,молитву,дзеназу, гробље на којем им почивају најмилији а да поштују то што си им ти дошао. Још мало па ће то да претворе у туризам јер већ се дан два прије оргија у Сребреници уз роштиљ и алкохол што такође није пристојно радити с обзиром из којег се разлога дошло..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо , Слатина - Тузла

11.07.2015 12:16

Алдине , слазем се са тобом у потпуности ! Срамим се као градјанин БиХ овога сто се десило данас господину Вучићу јер ако је ко радио на помирењу он је радио !

Name

лк

11.07.2015 11:14

За сапуницу: Срам те било!!! Јасе гадим људима који негирају Јасеновац и који исто размишљају као ти да је то била нека сапуница !!!!! Боље би ти било да се јавиш у неку здравствену установу како би лијечење почео одмах !

ОДГОВОРИТЕ
Name

сапуница

11.07.2015 11:16

21.епизода....Турци нападосе Вуцица....

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

11.07.2015 11:55

Само су Турци гинули а ста је са Србима из Кравица на Бозиц сто је Ориц поубијао људе. МЛАДИЦ је српски херој да њега није било не би ни Срба било.

Name

турцииии

11.07.2015 11:25

Сто сад цутите?Показали сте ста мислите о помирењу и о Србима уопсте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

11.07.2015 11:29

Овај човјек је данас заслужио мој респект ! Онакво понашање не представља мене и мој народ. Срећом па је све ипак остало достојанствено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко Бања Лука

11.07.2015 11:30

Тако му и треба када иде тамо међу "Српске пријатеље". Само је чудно да то се све ради Републици Српској. Шта ради полиција Републике Српске? Да ли нас чека ново Косово,нова Книнска Крајина а Вучићу лидеру српски,српска паметна главо?

ОДГОВОРИТЕ
Name

требиње

11.07.2015 11:30

Мехо, Алија, Мурат, Сафет, Омер, Коста, Војислав, Станоје, Тодор и тако Србин до Србина до Еве и Адама и то и мира неда и дусу мрзњом храни. Али Бозе здравља и ова неправда има краја само нам дај слоге и мудрости и здравља Путин Владимиру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко Младић

11.07.2015 11:32

Србин Србину је највећи непријатељ, то показује и овај догађај гдје муслимани нападају Србе у по Републике Српске.И то чак политичаре тј. српске премијере и представнике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БањалукаМ

11.07.2015 11:33

Засто српска полиција на територији Републике Српске не разбуца ову саку биједника?Напали су институцију Србије,премијера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

киви

11.07.2015 12:59

Па Сребреница је у РС, а најодговорнији је министар унутрасњих послова.

Name

Спартацус

11.07.2015 11:34

Не знам зашто си Вучићу бјежао, па ти кажеш да треба и мора да се живи заједно, ето сада изволи имаш срећу што си на територији Републике Српске у Сарајеву би те заклали баш као и 3500 Срба и Српкиња, Српске дјеце, Српске нејачи у Сребреници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сапуница

11.07.2015 11:36

Закувало се опасно.Бице наставака...Лукацу хапси ове терористе сто нам Вуцка нападосе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срећко Шоић

11.07.2015 11:39

Ма да ли је могуће? Ја сам изненађен и увређен. Драги исламисти заштитници Запада да то ураде Србину? Драге даме и госпође то је за џунглу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босна

11.07.2015 11:43

Овај је досао само ради странаца. Да се показе није, он спреман за помирење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

11.07.2015 11:48

Да су Срби напали било којег дрзавника НАТО земља било би барем 100 ухапсених под оптузбом за тероризам а овако мауна као и за српске зртве око демилитаризоване зоне УН Сребреница.Јос само да питам који то НАТО званицник или представник муслиманских и хрватских званицника додје на комеморацију српским зртвама?Оцито су се српска дјеца сама поклала па ове демократе немају потребе за извињењем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бијељина

11.07.2015 11:49

Ик,не пореди Јасеновац и Сребреницу.Јасеновац је истина а Сребреница чиста лаж!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БањалукаМ

11.07.2015 11:58

Ик,гадис ми се!

Name

ниста ново

11.07.2015 11:58

Па Вуцицу извини се људима и поклони. Па колико Србин мозе бити луд сваки дан се све висе изненадјујем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

.

11.07.2015 12:01

Коме је највише засметао Вучићев одлазак на комеморацију у Сребреницу? Вијест да је Вучић каменован на одласку из Поточара?Значи није на самом скупу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

биједни турцине

11.07.2015 12:05

Хоцес реци фукаро да су га Срби напали или је мозда напао сам себе?

Name

Боки

11.07.2015 12:02

Ето видис Вуцицу ти мислио идес ко цовјек људи це те доцекат. Алах је велиики и текбир те доцекасе као кад су клали и палили око Сребренице. Није то одавање поцасти зртвама него распиривање мрзње према Србима. Пријетња порука да нема зивота са њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко Бања Лука

11.07.2015 12:02

Баш ме занима да ли ће ико ово да осуди из исламско-католичке Европске Уније. Гдје су сада Европски парламентарци са усташама на челу из Хрватске и оне усташкиње из Словеније Тање Фајук? Да ли ће сада да изгласају ишта или ће можда англоамериканци са турцима да упуте резолуцију у УН да се осуди овај догађај? Срби пробудите се и помозимо једни друге јер нас остали мрзе и желе истребити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

11.07.2015 12:03

ЗАБРАНИТИ ОКУПЉАЊЕ И КОМЕНОРУЦИЈУ У СРЕБРЕНИЦИ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посљедње вијести

11.07.2015 12:05

Ухапшен један од нападача, код кога је у џепу пронађена чланска карта СНСД-а . Брзом провјером установљено да је ово лице учествовало у писању графита "Србе на врбе" у Добоју.

ОДГОВОРИТЕ
Name

турцине

11.07.2015 12:10

Није вријеме за СНСД.Сад смо сви СРБИ.Нападом на Вуцица напали сте све Србе.

Name

иза посљедње вијести

11.07.2015 12:11

Вучић је сам себе ударио каменом у главу да би испровоцирао инцидент. То су видјели Клинтон и Олбрајтова а потврдиће и Инцко. Постоји објективни снимак ЦНН-а.

Name

лион

11.07.2015 12:29

Ста ти лупас,све вам је просло на лаз и зртвовање сопственог народа Маркале, Сребреница итд, али показацете своје право лице кад тад и висе никад нецете ратовати против Срба него против припадника исл којих је све висе у Босни. То це вам бити казна за сву неправду коју сте поцинили Србима, па це ратовати отац против сина и брат против брата.

Name

Алекса

11.07.2015 12:38

Ово само може плаћени провокатор урадити. Нека полиција идентификује починиоце и нека му се суди а не да се ваљају глупости и колективна кривица.

Name

насер

11.07.2015 12:05

Вуциц мозе Таци не мозе, па Вуциц доби Таци није.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хрват из Загреба

11.07.2015 12:09

Ви Муслимани појединци а надам се не и већина нисте нормални. Ви не знате шта хоћете? Дошао вам је премијер сусједне државе који представља око, а можда и више од 15 милиуна Срба да се извине и то упркос ћињеници да његов народ више од 80% не признаје геноцид и не признаје дешавања у Сребреници. Треба да се срамујете и молите да вам опрости гријех, ћовјеку главу разбити јер је дошао да се поклони јадно и биједно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бег

11.07.2015 12:10

Босњак сам и осудјем геноцид и сваки злоцин над Србима и треба свакога процесуирати за невине Српске зртве али ово сто се догодило Вуцицу од стране идота осудјујем и стидим се томе.Поготово сто су цовјеку гарантовали за сигурност и Изетбеговиц и све слузбе.Сваки Босњак треба да се огласи и осуди овај цин јер је ово било грозно гледати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

луис

11.07.2015 12:11

Данас су муслимани показали колико им је стало до овог циркуса

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

11.07.2015 12:13

Хвала Вучићу на посјети, чиме је показао свој карактер. Погледајмо истини у очи, у инциденту је учествовало неколико стотина људи (од 50-ак хиљада присутних), и они су, можда, дошли само "због Вучића". Нисам никога изгубио у рату, али у својим разговорима са онима који јесу, примјетио сам да ти људи имају сасвим друге проблеме осим планирања освете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сви ви

11.07.2015 12:26

Сви ви турци исто мислите,само је ових 50 било лудо да баци камен.Надам се да освета слиједи.

Name

Чича Жарко

11.07.2015 12:14

Примиш их ко прави домаћин (РС) а они злоупотребе гостопримство. Од следеће године, само са визом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Велико поштовање за Вучића

11.07.2015 12:14

Велико поштовање за најпоштенијег и најхрабријег српског премијера Вучића

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин ал прави

11.07.2015 12:14

Миле Србине пошаљи Српске специјалце на ту багру да их све премлати и протјера а од данас забранити овакве церемоније на територији Републике Српске,нека они своје терористе славе у федерацији а не код нас. На крају ће и испасти да је Србин дошао да се Крсти и припадник је Српске странке гађао Вучића то су вам Бошњаци дивни људи који ће као и остали исламисти да све измисле само да науде Србину. Зато Миле србендо наша реагуј и шта чекаш да нас млате по Републици Српској? Не воле те немој да их штитиш имаш сво право послати полицију да растјера багру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сноуден

11.07.2015 12:17

Турска посла је ли ово порука мира сузивота толеранције и помирења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦХ

11.07.2015 12:17

....Мајко моја зар је могуце? Ти ме од малих ногу уци и сто је нормално да се по гробовима не смије газити, а види ти ово...ови погазисе своје најмилије?!?!? ...ради једног Вуцка!! ...мора да су ту "сахрањени" они који су зиви и по целом свету зиве па им није зао да их газе...Бог нек им опрости!

ОДГОВОРИТЕ
Name

хагагаг

11.07.2015 12:20

ЗИВИО ГЕНЕРАЛ РАТКО МЛАДИЦ ЗИВЈЕЛА РЕПУБЛИКА СРПСКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

САЈКАЦА

11.07.2015 12:40

РАТКО МЛАДИЦ СРПСКИ ХЕРОЈ, ТРЕБАЈУ ГА ВРАТИТ!!!

Name

имењак

11.07.2015 12:23

Ко му је крив сто је досао..није био ни добродосао..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чича Жарко

11.07.2015 12:34

...где бре није добродошао, у РС?!

Name

срб

11.07.2015 12:25

Где су хулигани биле 95?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Плус херцеговина

11.07.2015 12:27

Брука и срамота за МУП РС ! Ајде Васићу и ти Лукач ОСТАВКЕ НЕГО ШТА !

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики невесиње

11.07.2015 18:07

Ста ти знас ко је одговоран,боље је и цутати него сваста лупати.

Name

Нема појма о цему прица

11.07.2015 18:18

Знас ли Богати ко обезбедјује овај скуп и која је улога МУП-а РС у цијелој овој организацији? Изгледа јос један у низу паметолога.

Name

Амир Чамџић

11.07.2015 12:30

Осуђујем напад и каменовање српске делагације, осуђујем напад на српског премијера Александра Вучића.Жалосно је да се каменује човјек који води одличну мирољубиву политику, политику слоге, разумјевања, толеранције, помирења и што бољих односа и да му се на такву политику тако ружно враћа и одговара каменовањем..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сви Срби заједно

11.07.2015 12:31

САМО СЛОГА СРБИНА СПАСАВА!Опаметите се Срби !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оба свијета

11.07.2015 12:32

Мени као Босанцу је искрено жао због овог инцидента с Вучићем и ја му се у име свог народа искрено и дубоко извињавам. А овим јадницима који узвикујући Божје име каменују друге поручујем - Аллах вас све гледа и види, и зна ваше намјере и зна каква су ваша срца. Он ће вам бити једини и најбољи судија на оба свијета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фикрет

11.07.2015 12:32

Хвала Вуцицу. А ови сто то приредисе на дзенази не знам има ли иста горе. Жалосно и срамотно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

11.07.2015 12:34

Знао сам да сте Г...А, али ТОЛИКА!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

саса@

11.07.2015 12:36

Није ми овдје јасно зар Бошњаци не смију за вријеме Рамазана и иначе псовати мислити другом зло и физички се обрачунавати са другим или то само смију за вријеме Рамазана када се налазе у гробљу. Ако може неко да ми то објасни, јер слабо сам о томе упознат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марина

11.07.2015 12:37

Полиција 0, обезбјеђење 0, а народ стока, сутра кад би и једној и другој страни неко дао оружје, поклали би се више него прије 20 година. И сад ће опет национализам да кључа, Муслимани ће бити срећни јер су отјерали непријатеља, Вучић срећан јер ће му скочити рејтинг, напали га Муслимани, а браћа Срби ће да га заштите тј. да му дају гласове, медији срећни добили су вјест коју ће вртјети три дана и тако набити гледаност и слушаност. Страшно, незапосленост преко 45% омладина незапослена, љекари нам одлазе из ове проклете земље која би се требала звата Иловача, и тако стојимо и гледамо, коментаришемо... а вријеме тече и сви нестајемо. Страшно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

свака цаст

11.07.2015 13:41

Марина свака цаст за коментар.Ја као Босњак се слазем у свену наведеном.Поздрав из Далмације.

Name

Амир Чамџић

11.07.2015 12:46

Само су будале могле каменовати човјека који је отишао у Сребреницу да ода почаст жртвама.То је стварно лудост каменовати најбољег човјека и миротоворца, који гради и труди се да изгради што боље односе, мир и толеранцију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да Винчи

11.07.2015 12:50

Колико сте ви бошњаци мали и мизерни људи, колика је само ваша мржња према Србима и тај ваш патолошки анимозитет, да се не може ничим мерити.Ништа вам не ваља, ништа вам није свето па ни ово ваше имагинарно, како то ви кажете, мезарје.Како вас више није стид и срамота олоши белосветски.Данас сте превазишли сами себе у својој срамоти и нека вам је на част.Одмах бојкотовати рад свих заједничких институција у Сарајеву, расписати што пре референдум о самосталности Републике Српске и отцепити се од ове патолошки настројене и силом склепане БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чича Жарко

11.07.2015 13:53

Господине Да Винчи, свака вам дала, и велика и мала!

Name

Томбацар

11.07.2015 12:50

Напад инсцениран у резији Снсд И Баје. Погледајте снимак ЦНН

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИБРО-САРАЈЕВО

11.07.2015 12:50

Осјецам велику горцину и стид за ово сто уради група хулигана.Хвала гос.Вуцицу на храбром потезу и доласку у Сребреницу.Поносим се мајкама Сребренице сто су топло и достојанствено поздравиле гос.Вуцица.Позивам гос.Цамила Дураковица,нацелника опстине Сребреница(ипак је ово пропуст организатора)као и мајке Сребренице да оду код Вуцица,захвале се на доласку и изразе велико жаљење због овог инцидента.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

11.07.2015 12:55

Није требао ни један политицар да додје ни БиХ ни Србије ни Хрватске политика је довела до рата, а не зртве ни једне ни друге, а ни треце стране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сребрена

11.07.2015 12:55

Не дајте да овај чин над Вучићем засјени 20-у годишњицу погибије наше младости,наше браће и сестара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Теа

11.07.2015 15:35

Да је било гдје осим у БиХ тј РС нападнут премијер стране дрзаве био би хапс, све распустено, ванредно стање уведено. Али глупа политика РС и Србије и допуста да се размасете толико. Да није било глуе титове идеје да створи вјестацу етницку припадност сада би се изјасњавали само по вјероисповијести јер своју етницку припадност не знате, али зато јако добро се знате родати, лагати, глуматати и измисљати и користити несто као сахрану у политицке сврхе и то сахрану измисљених људи тј надуваих цифри. То вам супер пролази код људи који нису из тог краја, али ми који смо ту били и одрасли и презивјели рат и истали у БиХ знамо КОЛИКО ЈЕ ВЕЛИКА И ГНУСНА ВАСА И ЗАПАДНА ТВОРЕВИНА ЗВАНА ПОТОЦАРИ. Ја не могу да схватим како ико јос увијек у то вјерује осим оних који за ту пропаганду узимају новац.

Name

yy

11.07.2015 12:57

Не припадам ни једном од три тора у БиХ иако сам грдјанин ове дрзаве и припадник једног од три народа,ово је срамота и Премијеру ВУЦИЦУ велика Ти ХВАЛА на посјети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОШЊАК

11.07.2015 12:57

Свака Ти част, Александре. Нисам Те волио, али данас си био велики и срам ме је што неке наше будале,зато ваљда и јесу будале, нису знале да цијене Твој чин.Није Ти и неће Ти бити лако, али с временом, ово ће бити дан којег ћеш се радо сјећати, јер си прешао преко моста који многи нису смјели прећи. Бол од камена ће проћи, а ја ти опраштам све оне ријечи које си некада рекао.Израстао си у првог политичара Балкана.Велики политичари се цијене по томе колико се не боје непопуларних потеза. Од данас ти си за мене АЛЕКСАНДАР ВЕЛИКИ.ОВО СУ РИЈЕЧИ ЈЕДНОГ БОСАНЦА БОШЊАКА И РЕЧЕНЕ СУ ИЗ СРЦА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјуро

11.07.2015 13:05

унутрашње обезбједјење чиста 0. Срамота. Послушајте изјаву МУП-а Србије.

Name

о турци

11.07.2015 13:04

Сад вас мрзим јос висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поздрав из Србије

11.07.2015 14:26

Погрешне мрзите. Једини који заслужују мржњу су Енглези који су све ово и закували.

Name

реално

11.07.2015 13:04

Нико није заслужио да се тамо иде !Све су показали шта мисле о нама , па и реис ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реле

11.07.2015 13:12

Одакле си ти ,, Бошњо ''?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сноуден

11.07.2015 13:16

Ја полиције и ових силних и к..... кривог јел ово стање мјере безбједности високог нивоа свака вам цаст нема даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЕДИЈИ

11.07.2015 13:18

СВЕ СУ ОВО ЗАПАЛИЛИ САРАЈЕВСКИ МЕДИЈИ И СТРАНЦИ, КАО ОБИЧНО. ЉУДИ НЕ МОГУ ИЗДРЖАТИ ОНО ШТО ИМ СЕ СЕРВИРА ВЕЋ ДАНИМА И ЊИХОВА РЕАКЦИЈА ЈЕ САМО ПЛОД ЧИЊЕНИЦЕ ДА ИХ ВЕЋ ДАНИМА НАТРПАВАЈУ НЕВИЂЕНОМ МРЖЊОМ. ПОТЕЗ ВУЧИЦА ЈЕ, БЕЗ ОБЗИРА НА СВЕ, ДРЖАВНИЧКИ. БРАВО АЛЕКСАНДЕ. ПРЕТРПИ. ПОЗИВ ЗА ПОМИРЕЊЕ ОВИХ НАРОДА МОРА ОСТАТИ ОТВОРЕН. НИЈЕ БИТИ ПОЛИТИЧАР САМО ДА БУДЕШ У КАБИНЕТИМА, НЕГО МЕДЈУ ЉУДИМА, АЈДЕ ПОНЕКАД ДОЛЕТИ И ПОНЕКИ КАМЕН. ДОБРО ЈЕ. И ДАЈТЕ ЉУДИ, НИЈЕ КОРЕКТНО, АЛИ СУЗДРЖИТЕ СЕ ОД ВРИЈЕЂАЊА. ДАЈТЕ ДА ЗАПАМТИМО ДАНАС ОВО Приликом уласка у салу, мајке страдалих у Сребреници су се руковале и изљубиле са српским премијером, а једна од њих, Хатиџа Мехмедовић, му је на ревер закачила Сребренички цвет. Поручиле су му да смо "сви један народ којем треба мир".

ОДГОВОРИТЕ
Name

палијативна метода

11.07.2015 13:18

Босићу, Иванићу, Чавићу, сада заледите рад на нивоу БиХ. Не можете тек тако прећи преко овога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњак

11.07.2015 13:25

Ја као Бошњак се извињавам премијеру Србије као и грађанима Србије. Највећа иронија је у томе што је за овај инцидент највјероватније крив неко ко живи у некој земљи ЕУ па му је све једно до чега овај инцидент може довести, а нама ваља остати овдје да живимо

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

11.07.2015 13:28

Ста казу Изедбеговиц и остали сљедбеници ... за овај покусај атентата на Вуцица? Лукац и компанија морају кривицно одговарати за пропусте у обезбједјењу скупа јел оцито нису способни ни овце цувати...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕЗ

11.07.2015 13:29

Људи ваљда је свима јасно да на окупу који има око 50 000 уцесника и након свега сто се рекло и писало задњих дана, увијек це бити појединаца и идиота који показују најгору страну цовјека. Ово је стварно било непотребно, ако ниста онда због постовања према мртвима и њиховим фамилијама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

11.07.2015 13:30

Ми Срби смо л.. народ, дрзимо се јос оне, ко тебе каменом ти њега хљебом... На снимцима се види да то нису терористи него обицни муслимани који са "алаху екбер" позивају на помирење. Свака цаст Сеферу на коментару, да половина муслимана мисли овако ми би зивјели у миру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

11.07.2015 13:32

Браво Вуцицу за одлазак, али иза овог инцидента велика вецина Босњака не стоји сигурно.Ми цемо то цијенити сто си отисао и надамо се, да це ствари напокон на Балкану кренути на боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сенада

11.07.2015 13:57

Ко год желио рат и немире, да Бог да му у кући били! Тако и овим хулиганима која праве оваква с..ња. Свака част господину Вучићу, у задње вријеме сам одушевљена његовом реториком...Заслужује Нобелову награду за мир... Сметају ми они као наш Додик, што једва чекају овакве ситуације да имају око чега да праве галаму, да народ не би размишљао о њиховом лоповлуку...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

11.07.2015 14:22

Брацо Срби, ово нису муслимани нити босњаци, ово су несколована, дивља стока. Мене је стид и кад погледам овај видео гдје псују и позивају на убиство за вријеме рамазана губим сву наду за овај народ, од економске кризе и политицких игара овај народ је у мозгу вец нестао. Босњаци висе не постоје, ово су дивљаци, оградјујем се од њих. Каква је то дзеназа и годисњица гдје се ростиља и пије алкохол за вријеме рамазана? Не, не, овдје ислам висе не постоји, никакав морал, никакво достојанство. Ова Босна је пропали план, ја покусавам побјеци свим мјерама одавдје, а вама Срби сретно како год пробали презивјети ову апокалипсу, референдумом, припајањем Србији, не знам, углавном дигните руке од ове Босне проклете. Вас комсија, југо-носталгицар, сарајлија, позз!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амир Чамџић

11.07.2015 14:27

Мој Александре Вучићу добри човјече, исти смо ја и ти, и мене ми напали као и тебе.Све нас који желимо мир, помирење, толеранцију, добре односе, мој Вучићу, добри човјече, тешко, јако тешко, боли, мој Вучићу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карадоз

11.07.2015 14:40

ВУЦИЦ НА ПРЕСС Када сам долазио сем неколико погрда није било проблема. када сам излазио из Фабрике акумулатора група навијача једног фудбалског клуба из Србије почела да узвикује погрде, а онда са свих страна кренуле су претње уби Вучића, уби четника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњак

11.07.2015 15:18

Замолио би вас да ове кретене не поистовјечујете са читавим бошњаћким народом. Вјеровали или не толико сам се срамно осјечао када је шака јада каменовала Господина Вучића, и тиме покварили џеназу, на којој се требало само молити и достојанствено укопати посмртне остатке. Вјерујте да то нису урадили они који су своје најмилије укопали у Поточарима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Небојса Месаров

11.07.2015 15:21

Овде је опет полиција заказала - јадна је ова Дрзава БиХ ако ово уопсте могу назвати дрзавом - полиција је требала да дјелује и да уцини све да до инцидента не додје, Како Хулигани увјек све покваре -полиција увјек треба да стане иза ледја хулиганима и да их заустави у њиховим намјерама - Ако господин Милорад Додик није био данас у Сребреници није ми јасно засто је уопсте у Вуциц долазио...

ОДГОВОРИТЕ
Name

зељко симиц

11.07.2015 15:27

Молим све православне хрисцане Републике Србске и Србије ..будите хрисцани истински немојте због добрих људи других народа искаљивати својим коментарима бијес и Револте на овим коментарима..видите и сами Коментаре и заљење припадника муслиманског народа разумних..докле да се испади и сљам понавља. Која је разлика измедју убојице једних и убојице других невиних.ако неко из освете псује мајку вуцицу који је због помирења досао..онда тај који псује и баца камење није ниста бољи од оних који су немилосрдно убијали те невине људе код којих су досли да се помоле за њихове Дусе..ако је неко муслиман ..нек му буде Мухамед узори путоводја.. Ако је неко хрисцанин нек му буде Христос узор и путоводја..ко'смије носити Крст за вратом љубити га а убијати другог зато сто није исти.? Ко смије носити полумјесец и звијезду теспи и куран и убијати друге? Јели то Хрисцанство Православље..јели то Ислам? У име Бога Хрисцана троицног и у име Алаха се не убија Нико..пуста вам је вјера без љубави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раденовиц

11.07.2015 16:46

Цитам и смијем се. Некима је Додик крив за све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

11.07.2015 17:48

Ово све око Сребренице треба да помогне Насеру Орићу против којег је подигнута оптужница за злочине над српском нејачи и цивилима уопште током протеклог рата а и Бакиру, Мили и Драгану за њихов кримнал и потпуно упропаштавање свега у Босни и Херцеговини или ако хоћете њеним ентитетима. Ово треба да и осигура њихове фотеље. Ово показује да се "техерану не може вјеровати" како рече миле, а и да "у јединству је снага" како рече бакир. Мудров Драган ће се при том побринути да Хрвати, којих је далеко најмање у БиХ, имају сва права десет пута већа од права осталих. Ако нису већина у БиХ, већина су у Хрватској, а и католици су и западније су орјентисани од осталих, па они стога морају бити равноправнији. Кад је требало окренути се Хитлеру окренули су се, а данас кад се треба окренути Америци окренули су се Америци. Ови други су мање паметни а и сценарио им је предвидио друге улоге у том свему. Како год, од помирења нема ништа јер снаге које не желе помирење су врло активне а снаге које нису против помирења су у несвијести од 1990-те и дешавања у Словенији.

Name

Бонд

11.07.2015 17:34

Да су којим слуцајем насрнули на неког муслимана у Србији, Србију би досад Американци бомбардовали, овако ником ниста. ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сноуден

11.07.2015 18:30

Ко тебе каменом ти њега хљебом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивши Босанац

11.07.2015 18:56

Сада ће Вучић у Хаг ,напао главом недужни Сребренички камен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

11.07.2015 19:28

Све то је Клинтону дебело плаћено. Животи становника БиХ уопште нису битни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дуx

11.07.2015 20:44

Треба то све лијепо измјестити у Федерацију, па нек лијепо раде шта хоће и како хоће

ОДГОВОРИТЕ
Name

зузу

11.07.2015 21:52

Засто полиција тјелохранитељи нису отворили ватру на ту руљу и побили их тако раде американци одма метак у цело сруце па се ти зали богу тако треба са екстремистима америцки закон увест цим зине рукнес га.ал видјеле су стране делегације стоку на дјелу кданас

ОДГОВОРИТЕ
Name

зузу

11.07.2015 22:10

Ово данас у сребреници је висе лицило на јебалисте и циркус а ни накакву залост е кога ви залите теско њему па своје мртве попљувасте лицно ви који сте данас присустовали ту.е стоко од народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕБИИТНО ко САМ

11.07.2015 22:25

Вуцицу главу горе ти си своје одузио а они нека се стиде немозе теби СТЕНА ниста а камо ли каменциц верујем да ти није било лако а коме би-ВЕРУЈЕМ ДА БИ ТЕСКО БИЛО КО ОД ЦИВИЛНОГ СТАНОВНИСТВА СРБИЈЕ ОТИСАО ТАМО И ОДАО ПОЦАСТ ПОГИНУЛИМА,АЛИ ТИ СИ САД ПОКАЗАО ДА СИ ЈАЦИ И ХРАБРИЈИ ОД СВИХ НАС ЗАЈЕДНО СВАКА ЦАСТ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

11.07.2015 23:40

Бакира дочекати тврдом погачом по глави

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко

11.07.2015 23:48

Ко ће сада смјети од Бошњачких политичара да дође да се поклони српским жртвама у Залазје или у Кравице или на друга многобројна стратишта српска? То је бошњачка захвалност и данашњи дочек премијера Србије у Поточарима! Какав суживот хоћете премијер Србије је испружио руку помирења а руља га је псовајући хтјела растргнути.Хоћете да Срби воле такву БиХ, и што не дају своју драгу Републику Српску и што хоћемо да се одвојимо и%Д

ОДГОВОРИТЕ
Name

гост ртвбн

12.07.2015 02:04

Цуј навијаци из Србије, па РС полиција у цивилу ??? Хммм не звуци да су само муслимани уцестовали у овоме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

алтернатива

12.07.2015 11:01

Хвала РТВ БН на умјерености. РТРС већ прича о покушају убиства, нападу на Пахоре, још само фали Галијашевић да све ово повеже са не-Исламском државом. Мени је ово катастрофа што се десило, али будимо реални - да је био организовани атентат, коју причу промовира РТРС, зар би се атентатори наоружали пластичним флашама или каменицама? Прича се о нападу на Пахора, а амбасадор Словеније демантовао те наводе. Исламистички напад - баш од људи који пију воду уз Рамазан (не посте, што је вјероватно најпрактициранији обред код Бошњака, пости и ко не клања). Изјаве Додика не би ни коментарисао - сјећа ли се ико кад је он дао икакву помирљиву изјаву?

ОДГОВОРИТЕ
Name

нема алтернативе

12.07.2015 13:13

Ако не волиш Додика и РТРС не волиш ни Републику Српску тако да не мораш овде ни да долазиш. Иди на федеративне медије па се дружи са Бакиром и осталим терористима,имаш право али овде не лупај глупости био је покушај убиства и тачка јер да нису почели да бјеже свашта би било. Зашто је забрањен улаз на церемонију Полицији Републике Српске и то у Републици Српској?Зашто нисте чували онда Вучића?Пахор је ситна риба и као такав зна да у словенији има око 50 000 исламиста и боји се да каже истину,бјежао је и он јер је био уз вучића и то је крај приче. Љуби ноге Додику који вам стално попушта и који вас помаже не захвалниче један мали и безобразни.

Name

Серафим

13.07.2015 06:14

То свето место је претворено у пропагандни политицки акт, злоупотребљавајуци мртве, то није свето место али јесте гробље, мезарје муслиманско свето место а гробље српско у Сребреници проклето или уклето кога нико осим породица не обилази...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ФОРЕЗНИЦАР

13.07.2015 15:40

АКО ЈЕ У ПИТАЊУ КАМЕН МОРАО БИ БИТИ ОЗИЉАК. ПА НИЈЕ КАМЕН БАЛОНЦИЦ. КАМЕН ЈЕ КАМЕН, ПОГОТОВО ПРВИ ДАН ЈЕ БИЛА УСНА САД ЦЕЛО, А НЕМА ОЗИЉКА.

ОДГОВОРИТЕ