Снима се римејк “Слатког живота”

Породица италијанског редитеља Федерика Фелинија дала је дозволу да се сними филм који ће, како је речено, бити својеврсни омаж класику из 1960. године - "Сладак живот" (Ла Долце вита).

Забава 11.07.2015 | 08:22
Снима се римејк “Слатког живота”

Према писању Гардиана, права на римејк култног остварења откупили су Андреа Јерволино и Моника Бакарди из АМБИ Групе из Рима. Они су успели да убеде Фелинијеву породицу да њихов филм неће ни на који начин угрозити наслеђе славног редитеља који је умро 1993. године.

У саопштењу АМБИ групе се истиче да ће филм бити подједнако "комерцијалан, култни и вредан награда као и оригинал".

Засад нема никаквих детаља о глумцима, редитељу и сценарију. Не зна се ни када ће снимање почети, а ни када ће филм стићи у биоскопе.

Вест о римејку "Слатког живота", који се сматра једним од највећих остварења италијанске, па и светске кинематографије, није наишла на опште одушевјење.

"Изгледа да је филмска индустрија остала без добрих, оригиналних идеја. Нажалост, незаустављива римејк машинерија дрзнула се да се дограби филмског класика", пише Хафингтон пост, истичући да се овог пута "отишло предалеко".

"Шта ће бити следеће, римејк 'Грађанина Кејна'? Зашто не бисмо претворили целокупну филмографију Ингмара Бергмана у серију мјузикла за интернет? А могли бисмо да направимо и рибут римејка 'Психа' Гаса Ван Сента", наводи се у чланку објављеном у Хафингтон посту.

Фелинијево ремек-дело "Сладак живот", прича о разузданом и гламурозном животу римске елите 50-их година прошлог века, са Марчелом Мастројанијем и Анитом Екберг у главним улогама, освојио је Златну палму у Кану 1960. и био номинован за четири Оскара, од којих је освојио један (за костимографију).

Најпознатији је по сцени у којој америчка филмска звезда Силвија (Екберг) упада у чувену римску фонтану Треви.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар