Сјећање на српско страдање у Сребреници

У оквиру манифестације "Петровдански дани" у Сребреници, посвећене сјећању на велико српско страдање на Петровдан 1992. године, данас ће бити организована посјета најугроженијим породицама погинулих српских бораца и ратних војних инвалида и њиховим болесним члановима, којима ће бити уручени скромни поклони.

Република Српска 11.07.2015 | 07:34
Сјећање на српско страдање у Сребреници

У вечерњим часовима планирано је отварање изложбе "Моје Јадовно" у порти Храма Покрова Пресвете Богородице у Сребреници у организацији Удружења грађана "Јадовно 1941" из Бањалуке и Одбора за обиљежавање српског страдања Сребренице.

Након вечерњег богослужења, концерт духовне музике одржаће музички састав "Србче", а потом ће бити организовано паљење петровданских лила.

"Петровдански дани" одржавају се као знак сјећања на 69 српских војника и цивила које су муслиманске снаге убиле на Петровдан 1992. године у сребреничким селима Залазје и Сасе, те у Биљачи и Загонима код Братунца.

Тог дана заробљена су 22 Србина на Залазју. Посмртни остаци њих десеторо пронађени су и идентификовани прије три године, двоје је ексхумирано раније, а 10 се још води као нестало.

Манифестација ће бити завршена на Петровдан, 12. јула, служењем парастоса за погинуле Србе код Спомен-обиљежја у селу Залазје.

Извор: Срна

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Лија

11.07.2015 06:58

Вјечна слава и хвала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

абц

11.07.2015 07:00

Нека ми објасни неко, да ли је тад у Залазју убијен судија Слободан Илиц? То ми је прва мисао на рат. Орицево казивање како судија гласа није пустио док му је монструм копао оци. Сауцесце породицама убијених Срба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бих

11.07.2015 07:13

пизда вам Материна српска

ОДГОВОРИТЕ
Name

УХАПСИТИ ОДМАХ

11.07.2015 07:24

САРАЈЕВО - Незим Халиловић Мудерис, главни имам џамије краља Фахда у Сарајеву, позвао је на уништење лобиста против резолуције о Сребреници и њихових породица, као и "ентитета сазданог на злочину и геноциду", а ти његови ставови наишли су на оштре реакције у РС. ХОЋЕ ЛИ СИПА УХАПСИТИ ДАНАС ОВОГ ГОСПОДИНА ЗБОГ ШИРЕЊА ВЈЕРСКЕ МРЖЊЕ И НЕТОЛЕРАНЦИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нико_битан

11.07.2015 08:17

Потпуно сам против хускацке политике, процитати текст у потпуности и закљуцити да је овај цовјек клео људе (нељуде) и молио бога да их казни, али када се појави група која велица злоцинце који јесу у Хагу и покусава називати сколе по истим онда СИПА треба да цути.Проблем је сто нико неце да казе истину, а истина нам је болна свима и стета је иједног зивота а не толико невиних људи је страдало.Покусајмо погледати сви истини у оци и све це бити јасно, осудимо кољаце свих страна и зивјети се мозе без стресова.Ста се оцекује , да зртве устану и да се извину злоцинцима?? Јако дискутабилно јер увијек се зели приказати друга страна као крива и тако моземо јос 100 година а онда зна се.

Name

БањалукаМ

11.07.2015 07:28

СВИМ СРБИМА КОЈИ СУ УГРАДИЛИ СВОЈЕ ЗИВОТЕ У РЕПУБЛИКУ СРПСКУ ВЈЕЦНА СЛАВА И ХВАЛА.ВИ ЗИВИТЕ КРОЗ НАС И НАСУ ЈЕДИНУ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

оооо турцииии

11.07.2015 08:01

Зар минуси на изјаве сауцесца?Вјецна слава и хвала страдалим Србима.Да нам вјецно зиви Република Српска!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

11.07.2015 08:09

Овога фанатика НЕЗИМА треба хитно СИПА ухапсити за сирење вјерске мрзње. То је примјер ДЕМОКРАТИЈЕ код босњацког вјерника. Срамота и брука, примитивизам итд. немам ријеци за ово.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мехо

11.07.2015 08:19

Свака мати исто пати за својим дјететом, а злоцин не смије познавати ни вјеру ни нацију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко Бања Лука

11.07.2015 08:26

Треба овима људима на сваком кораку правити споменике у Републици Српској и тако показивати свима да нисмо ни ми заборавили оне који су стварали Републику Српску. Тргове треба преименовати у име Др.Радована Караџића и генерала Ратка Младића а уколико неко почне да паметује из међународне заједнице послати их у Сарајево на аеродром и на Косово па да виде колико исламисти издижу исламисте,терористе и џихадисте једино тако ћемо очувати српски народ и Републику Српску. Данас је Хасим Тачи добио од нашег председника Републике Српске Милорада Додика да у Сребреницу није добродошао и овај тако неће доћи. Хвала пуно председнику Додику и само тако напријед, сада треба забранити долазак Клинтону,Олбрајтовој,Меркеловој,Вучићу,Изетбеговићу,Ћамилу,Орићу и свим творцима ислама на овим просторима. Дао Бог браћо и сестре да нама Република Српска догодине и постане независна па ћемо да видимо гдје ће онда да славе исламисте,арапе,терористе,муџахедине. У Републици Српској би им ја већ и ове године забранио,прво нека иду и попале свјеће српским жртвама а онда виа Сарајево па нека раде шта хоће и свако на своју страну па шта буде а не ови дошли у Републику Српску да славе исламисте Боже помози.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мехо

11.07.2015 09:45

Луди Милојко. Отидји до цркве и трази од Бога да те опамети.

Name

бутрос гхали

11.07.2015 12:02

Јел ово луди Милојко писао коментар. Мој Милојко ти себи направи тор и не дај никоме да удје у њега. На простору Б и Х та забрана не постоји.

Name

еxса

11.07.2015 08:33

О српским зртвама сви цуте.Неки дан је Папа долазио у СА,прицало се како су Срби поклали муслимане у Сребреници а 50 екуменистицких попова са Дурицем, Ракитом и слицним лудацима је климало главом и ни једном моменту није хтјело да казе како су Срби поклани не само у Сребреници него на цјелом Балкану и како је тај Ватикан направио геноцид.Јос нам говоре издајници да се вратимо у Федерацију,да заборавимо муцења и ста су нам убице радиле,да им опростимо,да то није ниста, да и други пут сагнемо врат док они трпају злато и насу имовину у дзепове.Треба пописати ко све издаје овај народ,треба пописати те екуменисте издајнике цији су дзепови пуни злата а дуса пуна гована.Треба пописати све гријехе Додика и његове банде.Овој издаји треба вец једном стати на крај!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жртве

11.07.2015 10:22

Жртве немају вјеру ни нацију. Српске жртве нису оправдање за муслиманске, нити су муслиманске жртве оправдање за српске. И једне и друге убили су нељуди, крволоци и монструми. Требамо се сјећати и једних и других - сви заједно, и настојати да се прекине ова спирала зла у коју смо се увукли. Да се никад и никоме не понови зло!

ОДГОВОРИТЕ
Name

еxса

11.07.2015 11:30

Итекако зртве имају нацију и вјеру а вјеровао или не имају име и презиме. Људи су побијени на најмонструознији нацин само зато сто су Срби и православци. Иза убијања православаца у свијету и на Балкану знамо веома добро ко стоји као сто знамо да је Запад најгоре муфљузе измедју насег народа насао да нас кољу,краду и забијају ноз у ледја. Мислите да цете уз помоц њих да оцистити Балкан од нас Срба....па неце моци како сте замислили. Стета коју је луди Пицоусти направио као и Додик и екуменисти бице добро упамцена и записана а они це сигурно сносити посљедице. Имали су и Турска и Аустрија и Хитлер издајнике медју насим народом али ти издјаници увјек буду на крају осудјени и убијени,тако це бити и овај пут јер Срби це побједити.