Новак: Роџер ме је учинио бољим тенисером!

Први рекет света Новак Ђоковић рекао је за свог ривала у финалу Вимблдона Роџера Федерера да је један људи који је од њега направио бољег играча.

Тенис 11.07.2015 | 16:40
Новак: Роџер ме је учинио бољим тенисером!

Ђоковић је до финала дошао тријумфом над Французем Ришаром Гаскеом са 7:6, 6:4, 6:4, док је Федерер елиминисао миљеника домаће публике Ендија Марија са 7:5, 7:5, 6:4.

Финални дуел игра се у недељу у 15 часова, Ђоковић ће играти за своју трећу титулу на лондонској трави, а Федерер за осму.

“Роџер и ја смо играли много пута. Он ми је један од највећих ривала. Он је један од људи који ме је заправо учинио бољим тенисером, такође. Током мечева са њим сам пролазио кроз различите емоције и то ми је омогућило да схватим шта ми је потребно да бих постао бољи играч, да бих га победио и освојио Грен слем титуле. Добар је и константан, нема довољно речи да бих га описао. Он је најбољи у историји, воли овде да игра, овде игра и свој најбољи тенис. Овде је освојио седам титула и игра најбоље када је најважније, због тога је велики шампион”, рекао је Ђоковић.

Српски тенисер је истакао да је свестан да публика у недељу неће бити на његовој страни, али да то није први пут да ће бити такав случај.

“Финале Вимблдона је најважнији меч који било који тенисер може да игра. Припремићу се за све што може да ме чека на терену. Није ми први пут да ћу играти против фаворите публике, потрудићу се да искористим искуство које имам да психички будем спреман”, нагласио је Ђоковић.

Новак се потом осврнуо на дуел са Гаскеом, истакавши да је тај-брејк првог сета био одлучујући тренутак меча, а добио га је са 7:2.

“Први сет је био неизвестан. Ришар је одиграо одлично, посебно на бекхенду. Било ми је тешко у појединим тренуцима да одиграм на његов бекхенд јер је био одличан и тако је и добио велики број винера. Али, то је вероватно одлучило меч. То што сам добио први сет у тај-брејку ми је с психолошке стране помогло у наставку меча”, истакао је српски тенисер.

Ђоковића је у једном тренутку мучила повреда рамена, а на питање да то прокоментарише одговорио је:

“Пробудио сам се са укоченим левим раменом, добио сам третман и то није био медицински тајм-аут. Нема разлога за забринутост пред наредни меч”.

Коментари / 0

Оставите коментар