Звезда један од три најлошија „екс-ју” клуба!

Каират једини казахстански тим који је победио! Фудбалери Црвене звезде су ове сезоне један од најлошијих клубова из бивше Југославије, пошто су само црвено-бели уз словеначки Цеље и македонску Ренову забележили оба пораза у првом колу квалификација за Лигу Европе и нису додали чак ни пола бода на конто коефицијента наше лиге.

Фудбал 11.07.2015 | 14:20
Звезда један од три најлошија „екс-ју” клуба!

Уз то, за елиминацију овако рано црвено-бели ће добити само 0,25 поена, па када изгуби 1,7 поена из сезоне 2010/11, тренутно 205. тим Старог континента очекује још већи пад на ранг листи клубова.

Навикли смо да кроз мали буџет и проблеме са финансијама правдамо екипе са ових простора када их избаци неки тим из источне Европе, али ако се већ држимо сувих бројки - оне су јако негативне по Црвену звезду.

Каират је једини казахстански клуб који је прошао прво коло квалификација (а уз то тренутно ни није најјачи клуб из те земље), пошто је Актобе елиминисан од естонског Каљуа, а Ордабаси од Беитара из Јерусалима.

Одавно се у државама бивше Југославије, барем на клупском нивоу, не игра добар фудбал, и осим повремених излета Партизана и загребачког Динама, уз још по један наступ Ријеке и сплитског Хајдука, „наши” клубови не успевају ни да приђу пласману у групну фазу.

Прво сито другог по квалитету континенталног такмичења није прошло тачно пола учесника које је „екс-ју” послала, али оно што посебно запада за очи је чињеница да је Звезда оба пута поражена.

И то релативно рутински. Само су још Цеље и Ренова имали исти учинак, док су Будућност, Сутјеска, Зрињски, Олимпик и Шкендија најмање у једној утакмици били равноправан противник, те су дали својим навијачима да се надају подвигу. Резултату какав је например Младост из Подгорице остварила кроз двомеч против „страшног” Нефчија.

Србији остаје то што су Војводина и Чукарички прескочили препреке, па сада такмичење у Европи настављамо са три клуба (пошто је и Партизан у квалификацијама за Лигу шампиона у другом колу).

Тако ћемо бити у прилици да као лига ипак останемо испред Словеније, Азербејџана, Словачке, па и Казахстана, који је доста ниже на ранг листи УЕФА.

Учинак клубова из бивше Југославије у Лиги Европе:

Даље прошли:
Србија: Војводина и Чукарички
Црна Гора: Младост Подгорица
Хрватска: Хајдук Сплит, Локомотива Загреб и Ријека (директно)
Босна и Херцеговина: Жељезничар
Македонија: Работнички
Словенија: Копер

Испали:
Црна Гора: Будућност (нерешено против Спартакса) и Сутјеска (победа против Дебрецина)
Босна и Херцеговина: Зрињски (победа против Ширака), Олимпик Сарајево (два ремија са Трнавом)
Словенија: Цеље (два пораза од Сласка)
Македонија: Ренова (два пораза од Дачије), Шкендија (два ремија са Абердином)
Србија: Црвена звезда (два пораза од Каирата)

Коментари / 0

Оставите коментар