Вимблдон: Новак у финалу!!!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у финале Вимблдона победом над Франузом Ришаром Гаскеом у три сета 7:6, 6:4, 6:4.

Тенис 10.07.2015 | 16:44
Вимблдон: Новак у финалу!!!

Он ће се за трећи трофеј у Лонодну у каријери борити са бољим из дуела Енри Мари – Роџер Федерер.

Ђоковић је у четвртфиналу био бољи од Марина Чилића у три сета, а Гаске је у маратоснком дуелу савладао Стана Вавринку.

Ђоковићу је ово 17. грен слем финале у каријери, у недељу ће имати прилику да брани трофеј освојен прошле године и покушати да пофигне трофеј Вимблдона трећи пут у каријери.

Гаске ће после овог турнира направити велики помак на АТП листи, с обзиром да ће са 20. скочити на 13. место најбољих тенисера света.

У првом сету виђен је по брејк на обе стране на почетку сусрета, а одлука о победнику донета је тек после тај брејка. У том периоду игре Гаске је мало грешио, први сервис га није служио, али је имао висок проценат освојених поена код другог сервиса.

Нови рани брејк Ђоковића у другом сету био је довољан за 2:0 у сетовима. Још лакше је било у трећем сету, српски тенисер је поново рано одузео сервис ривалу и сачувао је до краја. У девеом гему Ђоковић је два пута пропустио меч лопту на сервис Гаскеа, али је у наредном до победе стигао без изгубљеног поена.

Гаске је у другом сету имао једну брејк прилику, а у трећем ниједну. Ђоковића је веома добро служио сервис, имао је 12 асова, са друге стране Француз је имао шест. Српски тенсиер је имао више винера, али и више неиознуђених грешака, док Гаске није играо превише нападачки.

Коментари / 0

Оставите коментар