Свијет о одлуци ЦАС-а: Косово је позадина инцидента!

Светски медији преносећи одлуку ЦАС да додели победу Албанији у први план стављају чињеницу да је та слекција близу историјског пласмана на ЕП.

Фудбал 10.07.2015 | 19:00
Свијет о одлуци ЦАС-а: Косово је позадина инцидента!

ЦАС је променио одлуку УЕФА која је резултат регистровала у корист Србије, али и одузела бодове "Орливима" тако што је победу доделила гостима, а Србији потврдила одузимање бодова.

Британски ББЦ наводи да су пропусти организатора и насилнички напад албанских играча од стране навијача приморали судију Мартина Еткинсона да прекине меч.

"Косово је прогласило независност, то су признале САД и већина земаља у ЕУ, али не и Србија и већина Срба на Косову", обајшњава позадину догађаја британска ТВ кућа.

Гардијан наводи да је Албанији додељена победе над Србијом, као и да је ЦАС потврдио остале одлуке УЕФА након што се изнад стадиона Партизана појавио дрон са заставом тзв. Велике Албаније.

Описујући инцидент у Београду, наводи се да су тучу започели играчи обе екипе, што је касније довело до упада навијача у терен. Исти листи преноси изјаву селектора Данске Мортена Олсена који је изненадјен одлуком ЦАС.

"Ово је потпуно несхватљиво, Ствари нам очигледно не иду у корист од почетка квалификација", рекао је Олсен за дански Екстра Бладет, чија селекција сада дели друго емсто у групи са Албанијом.

Амерички Еј-Би-Си (АБЦ) подсећа да тензије између две земље постоје због Косова, покрајине са доминантно албанским становништвом, која је у 2008. године прогласила независност.

"До утакмице су постојали топлији односи. Премијери Србије и Албаније посетили су главне градове и обећали да ће учинити све за интеграцију земаља Западног Балкана у ЕУ", преноси АБЦ.

Упркос томе, премијер Албаније Еди Рама тријумфално је прокоменатарисао одлуку ЦАС.

Италијански Коријере дело спорт под насловом "ЦАС променио одлуку УЕФА", преноси да се са нова три бода Албанија налази на прагу остварења сна и пласман на Европско првенство, прво у историји тамошњег фудбала.

Слично вести из Лозане тумачи хрватски портал Индекс. Под насловом "Спортски суд избацује Србију са ЕП, три бода иду Албанији", истиче се да је репрезентација Радована Ћурчића сада и дефинитивно остала без шансе за пласман на шампионат у Француској.

"Орлови сада имају минус два бода и четири утакмице до краја квалификација, док је Албанија на трећем месту с истим бројем бодова као и другопласирана Данска. Додајмо како су Албанци по новом прорачуну уједно и најбоља трећепласирана екипа квалификација те су у овом тренутку сигуран путник на ЕП. Наравно, УЕФА мора да потврдити ову одлуку ЦАС", пише Индекс.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

пеђа

10.07.2015 17:39

Значи следи европска демократска Резолуција којом се забрањује играње Ђоковића у финалу Вомблдона...

ОДГОВОРИТЕ
Name

бато

10.07.2015 18:42

Јели то суд оне земље сто је пропустала возове à новац остављала себи

ОДГОВОРИТЕ