Тајна супербогатих људи

Сем Вилкин (41), аутор нове књиге о супербогатима, открио је седам златних правила уз помоћ којих се, како он тврди, обични смртници могу сврстати међу један одсто светске популације са милијардама на банковном рачуну.

Занимљивости 10.07.2015 | 10:51
Тајна супербогатих људи

Свега 1.826 људи на свету спада међу милијардере и може себи да приушти јахте, приватне авионе и сатове украшене дијамантима.

Саветник у консултантској компанији "Оксфорд економикс" каже да би тај број могао значајно да се увећа, ако људи буду прочитали његову књигу.

- Данас је лакше обогатити се него икада. Тржишта брзо расту и спајају се, а финансијски сектор цвета - каже Вилкин.

Према његовим речима, најпрофитабилнији сектори су фармацеутска и технолошка индустрија.

- Изаберите место где још нико није изградио своје пословно царство, баш као што је Ворен Бафет током деведесетих изабрао исток посткомунистичке Русије - саветује стручњак.Он у књизи представља седам тајни супербогатих, уз напомену да се све своди на две ствари - збрисати конкуренцију и ризиковати са туђим новцем.

- Ако желите да успете, морате бити немилосрдни. Морате да збришете све око себе и то не сме да вам стоји на савести као терет - каже Вилкин.

Ово су златна правила која вас, према његовим речима, могу претворити у милијардера:

Изаберите поље у којем можете да успоставите монопол (као што је Мексиканац Карлос Слим учинио са облашћу телекомуникација)

Ширите посао што брже можете

Оснујте компанију на забаченом месту, где нема конкуренције

Ризикујте са туђим новцем (подстакните инвеститоре да улажу, уместо да се играте сопственим финансијама)

Будите већински власник свог бизниса

Претворите сложене прописе у профит (поједини закони су већини људи толико неразумљиви, да неће ни приметити ако благо одступите од њих)

Успоставите пословну мрежу, попут мреже комуникација или доставе робе, да бисте лакше уништили конкуренцију

Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар