Анализа: Саша Илић испао из тима! Милинковић креће у формацији 4-3-3!

Зна се састав црно-белих за премијеру у квалификацијама за Лигу шампиона! 

Фудбал 10.07.2015 | 23:40
Анализа: Саша Илић испао из тима! Милинковић креће у формацији 4-3-3!

Нема места за Сашу Илића! У пројекцији новог Партизановог тима за сезону 2015/16 легендарни капитен закуцан је за клупу и ако се ништа битно не промени - а вероватно неће - његова улога у екипи црно-белих биће сведена на епизодну.

Тако је одлучио тренер Зоран Милинковић, који је у договору са искусним везистом проценио да је за Сашу Илића боље да улази на терен у завршних пола сата и мења ритам утакмица, тим пре што се и фудбалер који је недавно продужио верност на још годину дана сложио да му такав статус прија више него да „тера лопту“ од првог минута.

С једне стране, има резона, јер је Илић загазио у 38. годину живота и ово му је по сопственом признају последња сезона у богатој каријери, те не може више да се трка и физички надмеће са млађима, јачима и издржљивијима од себе. Само, исти тај рецепт покушавали су претходних година повфремено да примене Вук Рашовић и Марко Николић, па су кад би набасали на танак лет у помоћ звали Сашу Илића и управо захваљујући његовим паритијама долазили до повезане игре какву навијачи воле и резултата по вољи клуба.

Да Саша Илић неће бити стартер код Зорана Милинковића - иако је управо доласком новог тренера претходног пролећа имао изузетно важну улогу у тиму - може се закључити на основу пријатељских утакмица овог лета. У седам сусрета колико их је Парни ваљак одиграо у две фазе припрема чувени „број 22“ провео је на терену свега 104 минута, притом ниједном није био на терену дуже од једног полувремена, а само једном (против нижеразредног Златибора из Чајетине) имао је улогу стартера.
„Саша је стварно посебан, његово присуство и однос према раду, љубав према клубу нико никада неће моћи да поништи. Биће нам од велике користи и у наредној сезони. Легенда је Партизана, дубоко сам убеђен да ће и даље доприности успесима“, образложио је на крају припрема на Похорју Зоран Милинковић, тренер црно-белих.

Илићево изостаљање у стартних 11 није једина промена у екипи Партизана у сусрет новој сезони. штавише, у односу на пролећни део сезоне у коме је форсирао формацију 4-2-3-1, Зоран Милинковић ће сад заиграти далеко офанзивније и вероватно обрадовати навијаче системом 4-3-3. Према ономе што је могло да се види током припрема на Тари и у Словенији, црно-бели ће у први меч против Диле Гори истрчати са следећим играчима:
Живко Живковић - Мирослав Вулићевић, Лазар Ћирковић, Грегор Балажиц, Немања Петровић - Марко Јевтовић, Дарко Брашанац, Стефан Бабовић - Абубакар Оумару, Никола Нинковић, Валери Божинов.

Оваква идеја Милинковића значи да ће Оумару са крилне позиције покушати да искорсити своју брзину, да ће Нинковић играти као и до сада на месту левог везног, али ближе противничком голу, као и да ће улога „сидраша“ у нападу бити намењена најзвучнијем појачању овог лета, Бугарину Божинову, који се распуцао на припремама (додуше, из једанаестераца).

Горе наведени тим би требало да заигра у уторак вече (наравно, под условом да се у строј врати ровити Балажиц), али то није најјаче што Партизан има у овом тренутку. Кад се од повреде опорави Фабрисио Дорнелас заузеће место у одбрани уместо Лазара Ћирковића, док се од златних Орлића (сутра се прикључују тренинзима) Андрије Живковића (док не оде, а иде сигурно) и Ивана Шапоњића очекује да заиграју у офанзивном делу тима, после чега би се Зоран Милинковић нашао дословце на слатким мукама кога да пошаље на терен.

Коментари / 0

Оставите коментар