Рајковић: Нећемо алибије, али биће боље!

Капитен Црвене звезде Предраг Рајковић рекао је да верује да ће резултати његове екипе у српском првенству бити много бољи него у квалификацијама за ЛЕ.

Фудбал 09.07.2015 | 21:40
Рајковић: Нећемо алибије, али биће боље!

Звезда је елиминисана у првом колу квалификација за Лигу Европе, пошто је у обе утакмице изгубила од казахстанске екипе.

"Пре свега, физички нисмо спремни, али не тражим алиби. Верујем да ће у првенству бити много боље", рекао је Рајковић новинарима после пораза од Кајрата у Алматију и елиминације из европских такмичења.

"Имали смо минус од два гола после првог сусрета, али смо веровали да можемо то да стигнемо. Ипак, примљен гол у 30. минуту нас је скроз пореметио. Нажалост, нисмо прошли даље", казао је Рајковић.

Он је имао неколико одличних интервенција, чиме је спречио убедљивији пораз од 2:1 у реваншу.

"Радим свој посао, али нисам задовољан јер нисмо победили. Очекивао сам много боље", навео је Рајковић.

Њега је посебно похвалио тренер Кајрата Владимир Вајс, рекавши да је Рајковић "тренутно један од најбољих европских голмана".

"Хвала Вајсу на тако лепим речима. Трудићу се и даље да пружам што боље партије, било у Звезди или репрезентацији", рекао је Рајковић.

Везни фудбалер Звезде Саша Стојановић рекао је да мисли да би реванш био другачији да су он или Александар Катаи искористили шансу коју су имали код 0:0.

"Имао сам шансу, после тога и Александар Катаи... Да је ту постигнут један гол, мислим да би било другачије", рекао је Стојановић.

Он је додао да је Кајрат заслужено прошао даље.

"Реално је ипак што су прошли, спремнији су од нас. Ово морамо да заборавимо за дан-два, чека нас првенство и мислим да ћемо бити много спремнији", казао је Стојановић.

Леви бек Душан Анђелковић рекао је да рана елиминација из Европе неће утицати на Звезду пред почетак првенства.

"Вероватно да могу, али на нас сигурно неће утицати. Циљ је био да прођемо, али се тако наместило... Тешко нам пада елиминација, али ћемо концентрисано ући у првенство јер нам је циљ повратак титуле", рекао је Анђелковић.

Како је рекао, све би било другачије да је београдски клуб успео да искористи неку од прилика у првом полувремену.

"Хтели смо изненађење, нисмо хтели да срљамо, али смо имали добре шансе у првом полувремену и било би много другачије да смо искористили. Они су ипак повели и са другим голом ставили тачку на утакмицу. После тога је пролазак сведен на минимум", рекао је Анђелковић.

Коментари / 0

Оставите коментар