Чилић: Ноле ми није дао никакву шансу!

Хрватски тенисер Марин Чилић рекао је да је релативно задовољан својим учешћем на Вимблдону, али да је очекивао да ће се боље супротставити Новаку Ђоковићу.

Фудбал 09.07.2015 | 19:00
Чилић: Ноле ми није дао никакву шансу!

Чилић је учешће на трећем Грен слему сезоне завршио у четвртфиналу, поразом од најбољег тенисера света са 6:4, 6:4, 6:4, којег у наредној рунди чека дуел са Ришаром Гаскеом из Француске.

„Новак је одиграо веома чврсто од почетка до краја. Није ми дао шансу. Сервирао је одлично, није бранио ниједну брејк лопту, што је веома ретко“, истакао је Чилић.

Од освајања прошлогодишњег УС Опена, Чилић је имао проблеме са повредом рамена и због тога је задовољан својим напретком.

„Генерално, гледам позитивно напред. Наравно, штета је када изгубите у полуфиналу јер сте већ практично стигли до саме завршнице. Али, када се узме у обзир да сам играо добро, не могу да кажем да сам разочаран Само сам желео нешто већу борбу са Новаком. Мислим да сам показао да је мој ниво тениса све бољи. Задовољан сам формом и овим турниром“, нагласио је Чилић.

Пласман у четвртфинале Вимблдона је за Чилића најбољи резултат од почетка ове сезоне, а по речима хрватског тенисера то му је било и потребно пред припрему за одбрану за титулу на УС Опену.

„Мислим да је на менталном плану све другачије за мене. У мечевима не можете увек да контролишете ствари. Увек се нешто неочекивано деси. Због тога се концентришем на мале детаље и покушавам да ментално спреман дочекам УС Опен“, истакао је Чилић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЈА

09.07.2015 19:31

БАС ТАКО!!!

ОДГОВОРИТЕ