Вимблдон (Ж) - 1/2-финале: Може ли Марија против Серене?!

Марија Шарапова покушаће да заустави Серену Вилијамс на путу ка шестој титули Вимблдона, прекине њену серију победа и своју серију лоших резултата против ње.

Тенис 09.07.2015 | 12:00
Вимблдон (Ж) - 1/2-финале: Може ли Марија против Серене?!

Њихов полуфинални меч игра се у 15.30, а прве ће на терен Габрине Мугуруса и Агњешка Радвањска (14.00).

Серена је у серији од 26 узастопних победа на гренд слемовима, а тениски стручњаци и медији оцењују да је Шарапова једина која је у стању да је заустави. Рускиња је освојила Вимблдон 2004. године, а има још четири гренд слем титуле.

Осим оних на терену, тенисерке су такође имале препирке и ван терена, укључујући и заједљиве изјаве у медијима о љубавним животима, пре две године.

На терену, победница је била само једна. Серена Вилијамс је победила Рускињу у чак 17 од 19 међусобних међусобних дуела.

"Нисам имала много успеха против ње.Волела бих да то променим", рекла је Шарапова.

Њихов последњи дуел био је на у финалу овогодишњег Аустралијан Опену, који је Американка добила без изгубљеног сета.

Серена је потом освојила Ролан Гаросу, што је њена 20. гренд слем титула у каријери, чиме се на вечној листи приближила Штефи Граф, која има 22 гренд слем титуле.

Американка је тренутно шампионка и Ју-Ес Опена и евентуалном победом на Вимблдону би била победница сва четири гренд слем турнира, што ником није пошло за руком још од 1988. и Штефи Граф.

Серена Вилијамс није лако побеђивала ове године, а њен тренер Патрик Муратоглу је похвалио због тога.

"Када одбије да изгуби, пронађе нешто у себи што издигне на ниво тениса против којег нико не може да се такмичи'', рекао је Муратоглу после њеног преокрета против Азаренке.

Вилијамсова је тада постигла 46 директних поена и имала је само 12 неизнуђених грешака.

"Мислим да нико не може да се такмичи против тога. Мислим, увек је тако код Серене", рекао Муратоглу.

Радвањска и Мугуруса до сада су се четири пута састајале, и резулат је нерешен 2:2. Последњи пут играле су у Дубаију ове године, а тада је славила шпанска тенисерка.

Коментари / 0

Оставите коментар