Вимблдон - Новак: Могу ја још много боље!

Први рекет света Новак Ђоковић био је задовољан после пласмана у полуфинале Вимблдона и истакао да очекује неизвестан меч са Ришаром Гаскеом.

Тенис 09.07.2015 | 11:20
Вимблдон - Новак: Могу ја још много боље!

Српски тенисер у три сета победио је Марина Чилића, а за финале ће се борити са Ришаром Гаскеом, који је у маратонском мечу после пет сетова победио Стена Вавринку.

"Солидан меч. Направио сам три кључна брејка, по један у сваком сету. Играо сам правим интензитетом, добро сам се кретао по целом терену. Марину нисам дозволио да се врати у меч."

"Самопоуздање ми је помогло да се после боље осећам. Искуство играња у завршним фазама Вимблдона ми ће ми помоћи да игри приступам на прави начин, надам се да ће дан паузе искористити да порадим на кључним стварима. И даље осећам да неке ствари могу да радим боље. Али ова победа у три сета над Чилићем у четвртфиналу Вимблдона је добра победа и из ње морам да извучем све најбоље.“

Феноменалан меч који је трајао три и по сата одиграли су Гаске и Вавринка. Ђоковић је истовремено био на терену, али је успео да одгледа последњих неколико гемова, па је изнео своје виђење тог меча и анализирао наредног противника.

"Велики успех Гаскеа је то што је успео да у пет сетова победи Вавринку који је у невероватној форми. Мислим да је највећа разлика између Ришара данас, у односу на пре неколико година, у његовој форми. Мислим да је много напредовао. Чуо сам да је напорно радио како би био у доброј форми и среман за велике домете и сад му се то исплаћује. Одувек је имао смисао и таленат. Ришар је у полуфиналу с разлогом. Гледао сам део његовог меча, нисам монго, јер сам и ја играо у исто време. Видео сам последњих неколико гемова. Мислим да њих двојица имају најбољи једноручни бекхенд на свету данас. Одиграли су неколико добрих поена, добрих размена. Велики успех је што је остао ментално јак, Стен је један од најјачих противника на туру. Очекујем неизвестан меч са њим, он игра разноврсно, добро и у одбрани и у нападу, унапредио је свој сервис, даћу све од себе."

Ђоковић игра шесто узастопно полуфинале Вимблдона заредом и има прилику да најпрестижнији тениски турнир освоји трећи пут.

"Веома сам поносан на то. Веома сам напорно радио на томе да будем у позицији да се борим за велике трофеје. Много је играча који желе овај трофеј исто колико и ја, али то ме храбри и мотивише још више. Ово је трофеј који сам одувек сањао да освојим. Када сам 2011. остварио свој сан, било је сјајно то што сам свој могао успех могао да поделим са најближима. Моја породица је била овде, моја супруга. Вратио сам се у своју земљу, прославио победу са својим народом, са својим првим тренером, Јеленом Генчић, која је одувек веровала у мене. То има посебно место у мом срцу. Није ми било лако да се вратим менатално када сам изгубио финале овогодишњег Ролан Гароса. Мислим да је добро имати нови велики, највећи турнир само неколико недеља касније", рекао је Ђоковић.

Коментари / 0

Оставите коментар