Вимблдон: Др Новак поново сломио Чилића за полуфинале!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Вимблдона новом победом над Марином Чилићем у три сета.

Тенис 08.07.2015 | 20:09
Вимблдон: Др Новак поново сломио Чилића за полуфинале!

Ђоковић је и 13. пут и исто толико мечева савладао Чилића резултатом 6:4, 6:4, 6:4 после 110 минута игре на Централном терену и тако дошао до 27. полуфинала Грен слема.

Новак је још једном показао да му је Хрват редовна муштерија и обезбедио ново полуфинале на највећем турниру на свету у којем ће играти против бољег из меча Стана Вавринке и Ришара Гаскеа.

Други полуфинални пар чине Швајцарац Роџер Федерер и Британац Енди Мари. Федерер је у четвртфиналу победио Француза Жила Симона са 6:3, 7:5, 6:2, док је Мари славио против Канађанина Васека Поспишила – 6:4, 7:5, 6:4.

Полуфинални дуел двојице тенисера много је каснио због целодневних проблема са кишом, а Новак је стартовао много боље. Већ у трећем гему је почео да чита сервисе ривала, што му је донело брејк из прве шансе на мечу. Стечену предност са почетка сачувао је до краја и после 35 минута повео са 1-0 у сетовима.

Други део игре донео је нешто другачију ситуацију – сервери су били сигурни све до самог финиша, иако је српски представник био нешто конкретнији. Међутим, у деветом гему је дочекао своју шансу када је ритернима имао 0:40 и већ другу искористио за 2-0.

Сценарио са почетка другог сета поновио се и у трећем – играчи који су почињали гемове нису имали апсолутно никаквих проблема да их добију. На 3:2 за Хрвата Ђоковић је имао предност у гему коју је изгубио, а код 40:40 је одлично изашао на мрежу и погодио страну на коју ће ићи пасинг шот. После следећег поена на семафору је писало 3:3. После тога је уследио савршен гем Србина који је ритернима дошао до одлучујућег брејка након којег је рутински привео меч крају.

Новак је одиграо савршен меч – одсервирао је осам асова и није дозволио ниједну прилику свом противнику. Дуел је завршио са 30 винера и десет грешака мање, док је тај однос код Чилића био 27:12.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ЈА

08.07.2015 18:13

Бас Тако!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

абц

09.07.2015 05:55

Браво, Ноле!

ОДГОВОРИТЕ